Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čimelice ukončily sedmileté čekání. V Katovicích vyhrály gólem Hegenbarta

 
úterý, 22. srpna 2017, 08:15

Ve 2. kole krajského přeboru nastoupilo mužstvo Čimelic v Katovicích. Na místním hřišti se Čimelickým moc nedaří. Naposledy tu zvítězili ještě v I. A třídě na podzim roku 2010.

Od začátku začali Čimeličtí aktivně. Ve 3.minutě hlavičkoval po rohovém kopu Bednařík, ale jeho pokus brankář  Švehla chytil. Hosté měli více ze hry a domácí, kteří nastoupili bez dirigenta Repy, prakticky k ničemu nepouštěli. Ve 20.minutě sice z ojedinělého útoku domácí vstřelili branku, ale ta neplatila pro ofsajd. Ve 26.minutě na druhé straně se po přihrávce Nekla dostal k míči Hegenbart a nedal domácímu brankáři šanci.

Domácí byli viditelně zaskočeni a to se projevovalo i na jejich hře. Velice těžce se dostávali dopředu, a pokud se jim to povedlo, obrana Čimelic pracovala dobře a Slavík vše jistil. Ve 42.minutě se v dobré pozici ocitl opět Hegenbart, ale Švehla byl připraven.

Druhý poločas začal mohutným náporem Katovic. Čimelické mužstvo bylo před svým pokutovým územím uzavřeno, ale kromě několika rohových kopů se domácí do šance prakticky nedostali. V 55.minutě na druhé straně po přímém kopu Nekla krásně nůžkami vystřelil Řezáč a Švehla jen s námahou vyrazil prudkou střelu mimo tyče. Snaha domácích pomalu uhasínala a hra se opět vyrovnala.

Čimelice začaly mít opět více ze hry. Domácí se snažili dostat kupředu pomocí dlouhých nákopů, ale to k ničemu nevedlo. V 73.minutě se do šance dostal Pávec, Švehla stačil vyrazit. V 76.minutě  si poradil i s pokusem Říhy. Deset minut před koncem byl vyloučen domácí Blatský, který po odpískaném faulu dupl na Zelenku a poprávu musel ze hřiště. Posledních deset minut si už Čimelice svůj těsný náskok uhlídaly a zcela zaslouženě vyhrály.

Předvedenou hrou si hosté výhru zcela zasloužili a tím více překvapil Nosek, který za celý zápas nesčetněkrát hlavičkoval a vždy s úspěchem, což u něho nebývalo zvykem. Pochvalu si ale zaslouží celý tým. V dalším kole přivítají Čimelice na svém hřišti zatím neporaženou Želeč.

SK Otava Katovice - SK SIKO Čimelice 0:1 (0:1) 

Gól: 26. Hegenbart. Rozhodčí: Kaštánek - Tupý, Kroutl. DFA: Eibl. ŽK: 2:1 (Váchal, Hajdušek – Zelenka). ČK: 1:0 (80. Blatský). Diváci: 250.

Katovice: Švehla – Váchal, Schánělec, Hajdušek, Blatský – Hromíř (46. Zoubek), Cibulka, Miklas, Kagui – Uher, Požárek. Trenér Roman Malý.

Čimelice: Slavík - Řezáč, Listopad, Bednařík, Viták – Říha (90. Froněk), Nekl, Pávec (84. Klimeš), Zelenka, Nosek (88. Gottfried) – Hegenbart (90. Němec). Trenér Tomáš Smrčina.

Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle