Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

TJ Osek: Vyhnout se záchranářským starostem

 
pátek, 11. srpna 2017, 08:56

Bez kapitána Libora Blažečky a brankářské opory Jiřího Chaluše půjdou Osečtí do další sezony v nejvyšší soutěži v kraji. Trenér Jaroslav Voříšek má v realizačním týmu k ruce dvě ženy - vedoucím mužstva je předsedkyně klubu Věra Hochová, funkci kustoda zastává Lucie Benešová. Na střídačce má převahu něžné pohlaví.

V Oseku věří, že za odcházející hráče získali důstojné náhrady. „Marek Hulínko zvýší konkurenci na postu brankáře a Benda se Spišským jsou pracovití a tvární. Oba se vrací k fotbalu po určité době,“ říká na konto posil kouč Jaroslav Voříšek. Nutno dodat, že Benda si svého času vyzkoušel v dresu Čížové divizi. Novým kapitánem byl jmenován obránce Martin Krejčí. Plusem je návrat zkušeného zadáka Jiřího Balouška po dlouhodobém zranění.

Letní přípravu zahájil Osek 11. července. Měl tedy měsíc na to, aby se na start nového ročníku dobře připravil. „Příprava probíhala v domácích podmínkách, tradičně byla ovlivněná pracovními povinnostmi, či čerpání dovolených. S přístupem většiny hráčů jsem spokojený,“ zmiňuje Voříšek.

V plánu měli sehrát čtyři přípravná utkání, ale kvůli odřeknutí soupeřů došlo jen na dvě. „Uskutečnily se jen dva zápasy, což je určitě málo,“ uvědomuje si osecký kouč. Na strakonické Křemelce potěšila výhra nad ambiciózním Juniorem 4:1, zklamání přinesl výkon z generálky v Sousedovicích, kde Osek remizoval 3:3, když dvakrát doháněl náskok účastníka I. B třídy.

Účast v krajském přeboru si mužstvo ze Strakonicka vybojovalo v roce 2012. Do nadcházející sezony má skromné a tradiční plány. „Užívat si fotbalu, bavit sebe a fanoušky kvalitní hrou a pohybovat se v klidných vodách tabulky,“ uzavírá Jaroslav Voříšek.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Marek Hulínko (FC Písek), Jaroslav Benda a Dominik Spišský (oba návrat k fotbalu)

Odešli: Libor Blažečka (ukončil činnost), Jiří Chaluš (zahraniční angažmá)

SOUPISKA

Brankáři: Marek Hulínko, Milan Budoš, Lukáš Lízal

Obránci: Martin Carda, Martin Krejčí, Jiří Baloušek, Radim Kuneš, Milan Brabec, Tomáš Hřebíček

Záložníci: Josef Brož, Jan Hoch, Jaroslav Benda, Sebastian Hosnedl, Josef Mráz, Dominik Spišský, Karel Maroušek

Útočníci: Jakub Říský, Igor Hanák, Martin Kroupa, Jan Novák

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Jaroslav Voříšek. Vedoucí mužstva: Věra Hochová. Kustod: Lucie Benešová.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle