Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

SK Otava Katovice: Do třetice patřit ke špičce

 
čtvrtek, 10. srpna 2017, 20:26

Fotbalisté Katovic se v předchozích dvou ročnících nejvyšší oblastní soutěže drželi v popředí tabulky. Po druhé a čtvrté příčce mají v plánu patřit opět k aspirantům na přední pozice. Podle slov předsedy klubu Tomáše Hajduška st. se v létě pracovalo na vylepšení zázemí v katovickém areálu.

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?
Mladý gólman Petr Provazník přišel na pozici, kdy se chce vedle Tomáše Švehly učit a zvykat si na mužský fotbal. K tomu dostane příležitost především v béčku. Předpoklady k tomu, aby z něj byl dobrý a spolehlivý brankář, určitě má. Saša Kagui je mladý kluk s dobrou povahou a ve svém věku již výborný hráč s dobrou kopací technikou. Počítáme s ním ze začátku do základní sestavy, v zápasech se pak uvidí. Jaroslav Vácha sám projevil zájem u nás působit, což nás těší, a proto jsme mu dali šanci. Je to universál, použitelný na více místech. I u něj platí, že záleží jen na něm, jaký prostor si vybojuje.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
S průběhem letní přípravy jsme spokojeni. Mužstvo poctivě trénovalo. Výsledky sice byly divoké, ale nijak je nepřeceňujeme ani nepodceňujeme. Po prvním zápase v Olešníku už přípravu stejně nikdo řešit nebude. Mistrovská soutěž je úplně o něčem jiném. Příprava byla důležitá zejména ve vztahu k novým hráčům, abychom je mohli poznat ve hře. A to se nám splnilo a potřebné informace o nich jsme získali.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Skončili jsme dvakrát za sebou ve špičce krajského přeboru, rádi bychom se tam umístili i potřetí. Zároveň si přejeme, abychom si udrželi, nebo ještě lépe navýšili počet diváků na našich domácích zápasech. V uplynulé sezóně jsme měli nejvyšší domácí průměrnou návštěvu – 230 diváků. Do nové sezóny jsme pořídili nové ozvučení a rekonstruovali vnitřní i vnější prostory občerstvení a sociální zařízení. Naším cílem je, abychom se všichni společně fotbalem bavili v odpovídajících podmínkách a zázemí.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Oleksandr Kagui (FK Junior Strakonice), Petr Provazník (FK Junior Strakonice), Jaroslav Váchal (FC Písek).

Odešli: Roman Kočí (FK Junior Strakonice).

JARNÍ SOUPISKA

Brankáři: Tomáš Švehla, Tomáš Holý, Petr Provazník

Obránci: Jan Matas, Tomáš Hajdušek, Jan Schánělec, Libor Blatský, Ondřej Koutský, Libor Horejš

Záložníci: Jakub Miklas, Karel Cibulka, Oleksandr Kagui, Michal Repa, Marek Hromíř, Jaroslav Váchal

Útočníci: Vladimír Uher, Michal Požárek, David Zoubek

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Roman Malý. Asistent trenéra: Jiří Kříž. Vedoucí mužstva: Petr Šídlo.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle