Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hlavičky Řezáče a Káše zařídily vítězství Čimelic s Protivínem

 
sobota, 19. listopadu 2016, 20:22

V posledním střetnutí krajských soutěží v letošní podzimní sezoně na sebe narazili v dohrávce dva sousedé v tabulce a zároveň dva zástupci píseckého okresu. V přímé bitvě o přezimování na třetím místě Ondrášovka krajského přeboru udeřili Čimeličtí s Protivínem dvakrát ze vzduchu a zpříjemnili si dokopnou třemi body a nečekaným, ale zaslouženým umístěním.

Dlouho bylo ve hvězdách, kde se derniéra krajského přeboru uskuteční. Nejprve to mělo být v Čimelicích, po pondělní a úterní pršce zase na umělce v Písku. Po pátečním slunném počasí padla definitivní volba na čimelické hřiště. „Kluci chtěli hrát v Čimelicích, mají tu dokopnou a nechtěli přejíždět sem a tam. I přes nepříznivé počasí přišlo i dost lidí,“ uvedl vedoucí čimelického mužstva Josef Ťupa.

Jen terén nebyl dvakrát ideální, paradoxně byl lepší minulý týden, kdy ho sudí možná zcela zbytečně uznali za neregulérní. A teď se musel zápas odehrát, třeba i na vodě, aby polovina odehrané sezony byla kompletní.

Prší, prší, jen se leje
Celý zápas až na desetiminutovou výjimku pršelo, na trávníku se dělaly kaluže a prakticky znemožňovalo jakoukoli kombinaci či její náznaky. Mužstva musela vsadit na nakopávané míče, přesné centry a v této disciplíně byli jasně lepší domácí.

Potvrdili to už po čtvrt hodině. Na přesný Neklův centr na malé vápno vyskočil Karel Řezáč a hlavou otevřel skóre. Za pět minut zahřmělo před Hanusovou brankou, když po rohu Nekla tečoval míč Viták jen o kousek vedle. A to bylo z výčtu zajímavých situací prvního poločasu vše.

Po přestávce měli domácí mírnou převahu, kterou zúročili v 74. minutě. Pávec poslal krásný centr na Miloslava Káše a ten výjimečně hlavou přidal druhý a uklidňující gól domácích. Závěrečný tlak Protivína nepřišel, za celých devadesát minut si nevytvořil vyloženou možnost skórovat, a zasloužené vítězství brali Čimeličtí.

V tabulce si upevnili třetí podzimní místo. „Pro nás je to historické umístění. Takhle vysoko jsme nikdy nebyli. Škoda, přidat ještě dva góly skončili bychom druzí, ale i tak panuje u nás velká spokojenost,“ připomněl Josef Ťupa, že čtvrtou sezonu v kraji zažil čimelický fotbal nejlepší půlrok.

Ohlasy z laviček

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Zápas se hrál na těžkém terénu a to se odrazilo i na kvalitě zápasu. Utkání bylo víc o bojovnosti než o nějaké dlouhé kombinaci, ale hřiště bylo stejné pro oba týmy a my jsme se s tím poprali přece jenom lépe. V první desetiminutovce nás podržel brankář Slavík, který zlikvidoval šanci Vorla po špatné malé domů. Byl to možná klíčový moment zápasu, protože proti dobře bránícímu Protivínu by se nám utkání těžko otáčelo. Naopak jsme udeřili my, když si na dobrý centr Nekla naskočil Řezáč a poslal nás do vedení. V druhém poločase nás Protivín chvílemi zavřel na naší polovině, ale do vyložených šancí je naše obrana nepouštěla. Pojistku pak přidal opět hlavou tentokrát Káš po krásném centru Pávce. Jsme rádi, že se nám povedlo zakončit pro nás úspěšný podzim a udělat tak hezkou tečku před čimelickými fanoušky.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Domácí si líp poradili s prostředím zápasu, proto získali tři body. Já jsem rád, že jsme zůstali zdraví a že už takový zápas hrát nemusíme…“

SK SIKO Čimelice - FK Protivín 2:0 (1:0)
Góly: 15. Řezáč, 74. Káš. Rozhodčí: Polák – Sebera, Hoch. Delegát: Makovička st. ŽK: 1:2 (Hlavín – J. Vorel, Ruczkowski). Diváků: 70.

Čimelice: Slavík – Řezáč, Fara, Pšenička – Nekl, Hlavín (73. Převrátil), Viták, Káš (77. Nosek), Pávec (81. Kuchta) – Svojše (70. Varhan), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Mikulenka, Brož, Hála – Ruczkowski, R. Vojta (89. Slavíček), Fiala (40. Chalupa), Prášil – J. Vorel, Moravec (88. Sládek). Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Nekl, Káš, Hegenbart, celý tým – Ruczkowski

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle