Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice se po výhře u Lipna posunula na čtvrté místo

 
středa, 31. května 2017, 06:51

Sousedé v tabulce I. B třídy (sk. A) si to rozdali v duelu domácího Frymburka a hostující Kaplice. Utkal se pátý tým tabulky se šestým a to před pěknou diváckou návštěvou, ke které přispěla i řada fanoušků hostujícího celku. Větší prostor ke skládání sestavy měl hostující trenér Malický, jenž měl k dispozici tři náhradníky. Frymburské duo Turcovský – Mertl mělo na lavičce připraveného do hry jen šestnáctiletého Pavlíka.

Úvodní čtvrthodina střetnutí v krásném až letním počasí nepřinesla více vzruchu před jednou či druhou svatyní. O větší pozdvižení se postarali až spartakovci v devatenácté minutě. Micák našel na pravé straně rozběhnutého kapitána Lesňáka, křížný přízemní pokus se mezi tři frymburské tyče nevešel. Hráči Šumavy kontrovali vzápětí gólovkou Budíka, ale vybíhající gólman Říha dokázal míč vytěsnit na rohový kop. Kapličtí poté ve 24. minutě měli výhodu rohového kopu. Tomáš Kebl si vyměnil míč s Janurou z levé strany střílel po zemi na bližší tyč, ale rozvlnil pouze boční síť.

Poté se o slovo přihlásil nymburský kapitán Dušan Račák, z dálky pálil tvrdě, ale jen nad branku. Stejně si počínal i jeho spoluhráč Jan Šisler, který se v 36. minutě postavil k provedení trestného kopu. I on vyslal tvrdou ránu, která rovněž skončila jen v záchranné síti nad brankou Spartaku. Hned v následující minutě našel Janura na pravé straně Daniela, jeho centr skončil za zády Vítka na břevně, k odraženému míči se ve vápně dostal Patrik Micák, ale v gólové pozici mířil pouze nad branku.

Kapličtí se gólu přece jenom záhy dočkali. Lesňák na prvé straně dostihl zdánlivě ztracený míč, posunul je do kroku Danielovi, následoval prudký centr, který obránci odvrtali pouze na hranici šestnáctky, kde se z první do míče opřel Petr Janura a povedená přízemní rána zapadla k pravé tyči – 0:1. V samotném závěru první půle mohli hosté své vedení ještě zdvojnásobit. Po spolupráci Kuchaře s Janurou byl vpravo sám před gólmanem Daniel, ale v gólové pozici branku trestuhodně minul.

Po změně stran si Kapličtí bez větších obtíží hlídali své jednobrankové vedení. Dlouhé minuty nebyly k vidění vyložené gólové příležitosti. Střelecké pokusy hostů v podání Kebla či Gondeka skončily vedle branky, neprosadily se ani domácí po jedné ze standardních situací, když po centru z levé strany na balón nedosáhl skluzující Budík.

V 66. minutě hosté odskočili svému hostiteli, když se jim podařilo vstřelit druhou branku. Gondek posunul míč Tomáši Keblovi, ten ač tísněn Flöringem si hledal prostor ke střele, až se k ní přes bránícího soupeře odhodlal, a i když přízemní střela nebyla příliš prudká, tak šla do protipohybu brankáře Vítka, kterých chytal se sebezapřením a na balón nedosáhl – 0:2.

Čtvrthodinu před koncem se Frymburští mohli vrátit do zápasu kontaktním gólem, proti byl hostující gólman. Rohový kop zahrával Matúš, míč se k němu následně vrátil, následoval opakovaný centr, sám před brankou vyplaval v stoprocentní příležitosti kapitán Dušan Račák, hlavičkoval pod břevno, ale Říha předvedl skvělý reflexivní zákrok a své čisté konto uhájil.

Ve zbývajících minutách se domácí, kterým viditelně docházely síly, již do žádné vážnější příležitosti nedostali. Hosté se dostali do několika přečíslení, ale bohužel o možné šance se buď připravili sami špatnou přihrávkou, a nejednou je zastavil i zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího. Kapličtí po vysokém vítězství nad Vyšším Brodem zvládli i druhé derby v řadě a díky výhře se ze šestého místa posunuli v tabulce na průběžnou čtvrtou příčku.

FC Šumava Frymburk – FK Spartak Kaplice 0:2 (0:1)

Branky: 38. Janura, 66. Kebl. Rozhodčí: Slepička – Leiš, Janda. ŽK: 1:3 (D. Račák – Gondek, Štrbačka, Kuchař). Diváků: 150.

Frymburk: Vítek – R. Mertl, Šisler, D. Račák, M. Račák, Malina, Flöring, Matúš, Tichovský, Budík (72. Pavlík), Rillich.

Kaplice: F. Říha ml. – Štrbačka, Hami, Kuchař, Gondek, Daniel, Kebl, Micák, Řepa (62. F. Marek), Janura (90. Pál), Lesňák.

Napsal(a) Libor Granec