Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenér Pavel Vajgel měl správný odhad. Ledenice skolily lídra z Bavorovic

 
úterý, 9. května 2017, 11:03

Na čtvrtečním tréninku trenér Pavel Vajgel prohlásil: „V sobotu vyhrajeme.“ Předchozí zápasy s Bavorovicemi tomu napovídaly. A přišlo sobotní odpoledne a do Ledenic přijel vedoucí tým tabulky z Bavorovic, který v minulém kole deklasoval Trhové Sviny 4:0.

Úvod zápasu patřil favoritovi. Domácí začali s respektem a Bavorovice byly více na míči a dá se říct, že měly územní převahu. Už ve 2. minutě vystihl Radek Hanousek nepřesnou přihrávku ve středu hřiště a pelášil na bránu. Pozorná domácí obrana zavčasu odvrátila. V 5. minutě vyzrál Kučera na Princla a poslal centr před bránu. Na zadní tyči vyslal prudkou hlavičku kousek mimo Granov.

O chvilku později posunul chytře do vápna Trnka, ale Hurný se dostal mimo střelecký úhel a trefil tyč, od které se balon odrazil do autu. Ve 20. minutě mířil Radek Hanousek ze standardky k tyči metr nad zemí. Jistota v ledenické brance Svoboda předvedl dobrý zákrok a pokus lapil. Domácí tento zákrok nakopl a pozvolna přebírali iniciativu.

Po půlhodině hry Volf vybízel k úniku Fencla, ale hostující obrana zacvakla včas. Ve 36. minutě se sražená standardka Beze dostala k nohám osamoceného Fencla, ale ten mířil zblízka mimo. O chvíli později se Ledeničtí dostali s balonem do vápna. Ve vápně hostů to vřelo, odražený míč na vápno ukončil volejem do tyče kapitán Bez. Ke štěstí domácích se míč odrazil k Volfovi, jenž prostřelil bezmocného brankáře Bavorovic, který se při snaze chytit Bezovu pumelenici zranil a jen s vypětím všech sil dochytal zbytek poločasu. Běžela 41. minuta - 1:0.

I ve druhé půli měli hosté možná větší procento držení míče, ale pevnou obranu domácích dobývali marně. Navíc už po dvou minutách hry po dlouhém Bezově pasu do křídla se Fencl dostal do vápna, kde posunul na Kadlece, který v pádu překonal vystřídavšího Smejkala, 2:0. Na hosty padla deka a více si vyčítali chyby, než se soustředili na hru. Z toho profitovali domácí a začínala se jim otevírat okénka, posléze až vrata v defenzivě hostů. V 50. minutě míč na dlouhou nohu píchl na vápně Šafránek mimo. To 53. minuta přinesla standardku od půlky hřiště. Výborně hrající Stránský ji posadil na hlavu Bezovi, který o kousek minul.

Po necelé hodině hry vyvážel balon agilní Jiří Hanousek, našel skulinu, kterou vyzval bratra Radka. Ten ovšem v inkriminované chvíli podklouzl a po pádu trefil jen vybíhajícího Svobodu. V 68. minutě se musel po Winklerově ráně z rohu vápna vytáhnout Smejkal, ránu vyrazil na roh. Po pár minutách hasil Jiří Hanousek průnikovou přihrávku zatažením za dres osamoceného domácího hráče a byl z toho přímák. Dvě minuty nato posunul Fencl Babkovi, ale ke smůle domácích mířila jeho levačka jen do gólmana. Za pět minut Radek Hanousek z úhlu posouval do vápna, kde zamířil k tyči Kučera, Svoboda byl znovu připravený.

V 86. minutě se po křídle prosmýkl Fencl, protáhl se do středu hřiště a ne že by se zalekl toho, že může přidat definitivní tečku, přihrál ještě lépe postavenému střídajícímu Labajovi, jenž uzavřel na konečných 3:0. Důležité tři body. „Příští týden zajíždíme do Nové Vsi, a pokud navážeme na výkon v tomto utkání, nejsme bez šancí na úspěch,“ věřili po skalpu lídra Ledeničtí.

Slavoj Ledenice - FC Mariner Bavorovice 3:0 (1:0)

Góly: 41. Volf, 47. Kadlec, 87. Labaj.

Ledenice: Svoboda - Winkler (80. Havelka), Kadlec, Babka, Fencl, Pavlík, Princl (87. Kaňka), Bez (88. Kožant), Volf (76. Labaj), Stránský, Lamáček.

Bavorovice: Sýkora (46. Smejkal) - Trnka (64. Hanzal), Granov (76. Klíma) , J. Hanousek, Kuchař - Jakeš, Boubal, Šafránek, Hurný (28. Šálek) - R. Hanousek, Kučera.

Nejlepší hráč Ledenic: Stránský.

Napsal(a) Zdeněk Vitoušek