Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Volyně nezvládla domácí derby se Čkyní

 
úterý, 25. dubna 2017, 22:08

V sychravém sobotním odpoledni zajížděla v B skupině I. B třídy druhá Čkyně ke čtvrté Volyni. Dala se očekávat, jako vždy v tomto vzájemném zápase, kvalitní podívaná, to se také splnilo a 120 diváků si mohlo užít kvalitní fotbal a zaslouženou výhru hostů ze Čkyně.

Do první větší šance se dostala Čkyně už v 6. minutě, Vojta se snažil o průnik do vápna, byl faulován a sudí nařídil přímý kop, balon si postavil pět metrů před vápnem Michal Kuneš, poradil si velice dobře a zkušeně míč uklidil k tyči Mrázovy branky - 0:1. Rychlá branka dostala Čkyňské na koně. Ve 14. minutě se do útoku dostal po lajně Pinke, přihrál na vápno Kunešovi, ten ale mířil z voleje nad.

V následujících minutách se hrál kvalitní fotbal, ale velká šance ne a ne přijít. Až v 36.minutě zahrával přímák z třiceti metrů kapitán Čkyně Václav Turek, jeho bomba pořádně vyprášila rukavice domácího brankáře. První šance, a vůbec ohrožení branky si domácí dopřáli ve 43. minutě. S Němečkovým pokusem neměl však Kainc žádný problém. Do kabin tedy odcházela zaslouženě ve vedení Čkyně.

Do druhé části vstoupili lépe domácí, obrovskou šanci měl ve 48. minutě Němeček, udělal si na vápně prostor a tvrdě vystřelil, Kainc dokázal tento pokus vytěsnit na rohový kop. V 55. minutě zahrávala roh Čkyně, Chalupův dobrý pokus hlavou ale Mráz zachytil. O další tři minuty později se dostal do zakončení dobře hrající Vojta, opět se konal jen rohový kop. V 63. minutě měla Čkyně obrovskou šanci, z voleje pálil Chalupa, rána proletěla těsně kolem tyče. O další dvě minuty byla na tahu Volyně. Škopek poslal dobrou střelu jen nad Kaincovu branku.

Velice důležitý okamžik se odehrál v 75. minutě. Volyně si vytvořila územní převahu a snažila se vyrovnat. V největší šanci domácích se ocitl Malina, jeho rána z voleje mířila přesně do šibenice, brankář Kainc se vyznamenal a vyškrábl střelu na roh. Domácím nezbývalo nic jiného než vrhnout všechny síly do útoku. Otevřené obrany využili hosté, střelu z těžké pozice z voleje výborně trefil Lukáš Toman a zapadla za záda brankáře Mráze - 0:2.

To už s domácím týmem nevypadalo dobře. V pětiminutovém nastavení si už nedokázal vytvořit žádnou velkou šanci, naopak čkyňské trio hráčů postupovalo na posledního hráče domácích mohlo přidat třetí branku, to už se ale nekonalo a hlavní rozhodčí zápasu Škuthan ukončil derby po 95. minutách za stavu 0:2 pro hosty ze Čkyně. Domácí Volyně se na 4. místě i přes prohru udržela, na kontě má stále 35 bodů. Čkyně navýšila bodový zisk, vlastní jich 40 a je stále druhá.

V příštím utkání zajíždí Volyně na hřiště na jaře trápících se Lhenic. Čkyně přivítá doma rezervu Vacova, ta v posledním utkání porazila s pendly sousedovickou Westru.

Josef Kuneš, trenér Čkyně: „Utkání bylo specifické jak pro nás, tak pro tým Volyně. Hrálo se o špic tabulky a jednalo se o derby. Daří se nám, mužstvo máme kompaktní a tak jsme věřili, že z Volyně minimálně bod odvezeme. Nakonec po výborném výkonu celého mužstva vezeme všechny. Důležitý byl pro nás začátek utkání, kdy se nádherné trefil z přímého kopu Michal Kuneš. To nás nabudilo a soupeře jsme prakticky do žádné šance nepustili. Do druhé půle jsme šli s tím, že budeme hrát aktivně a pokusíme se dát ještě jednu branku, to se nám ke konci utkání povedlo, kdy se krásně trefil Lukáš Toman. Soupeř zahrozil dvakrát, ale brankář Pepa Kainc bravurně zlikvidoval tvrdé střely domácích hráčů. Utkání mělo náboj, myslím, že se diváci nenudili, my jsme toto derby zvládli lépe a zaslouženě vyhrály. Musím pochválit celý mančaft, protože všichni bojovali a drželi se toho, co jsme si před utkáním řekli.“

SK Slavoj Volyně - SK Čkyně 0:2 (0:1)

Branky: 6. Kuneš, 86. Toman. Sudí: Škuthan - Pečenka, Poklop. ŽK: 2:2. Diváků: 120.

Čkyně: Kainc - Pinke, V. Turek, Vondrášek, Chalupa - Vojta, Děd, Kuneš, Gerold (70. Fiedler), Toman (87. M. Turek) - Král (90. M. Miklas).

Napsal(a) Patrik Krull | Foto Jan Škrle