Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves přečkala penaltu Kaplických a na závěr vyrovnala

 
úterý, 25. dubna 2017, 09:11

V prvním jarním kole hostili Kapličtí Trhové Sviny, ve čtvrtém se představili v Bavorovicích, a aby měli trojlístek nejlepších týmů soutěže kompletní, zavítala tentokráte do Kaplice „budějovická“ Nová Ves, která má v sestavě řadu zkušených hráčů z vyšších soutěží.

V úvodních minutách byli o poznání aktivnější hosté, ale zaznamenání hodnou situaci přítomní diváci v chladném počasí dlouhé minuty neviděli. Hned ta první skončila gólem. V polovině první půle vyvezl míč kapitán hostů Petr Boháč, protáhl se po levé straně, zpětnou přihrávkou našel na vápně volného Bohumíra Češku, ten se opřel do míče a houštinou těl propálil míč až do sítě – 0:1. K překonání gólmana Říhy mu pomohla i teč jednoho z hráčů.

Krátce na to se do šance prodíral domácí forvard Lesňák, tísněný však vystřelil slabě a Bartizal míč bez potíží chytil. To ve 29. minutě byli Kapličtí vyrovnání podstatně blíže. Rohový kop zahrával z pravé strany Kebl, k odraženému míči se na hranici velkého vápna dostal Micák, dokázal se uvolit, jenomže křížný pokus se mezi tři soupeřovy tyče těsně nevešel. Domácí příznivci se gólu dočkali nedlouho poté a napomohl tomu další rohový kop. Od rohového praporku centroval Kebl, na přetažený centr si počkal Hami, jeho hlavičku pod břevno gólman Bartizal neudržel a Petr Janura byl v pravý čas na pravém místě a zblízka míč dorazil do sítě – 1:1.

V prvním poločase hráli se silným větrem v zádech hosté a krátce po vyrovnání jim tento živel mohl pomoci k brance, naštěstí pro Kaplické se tomu tak nestalo. Z levé strany centroval Václav Brožka a míč se svezl po břevně kaplické svatyně. Krátce poté musel hostující trenér Pekárek sáhnout do sestavy, když zraněného Radka Brožku nahradil Miroslav Vávra. Skóre se v prvním poločase již nezměnilo, a tak se do kabin šlo za nerozhodného stavu.

O přestávce udělal změnu v sestavě i domácí lodivod Malický, když Řepu nahradil Urazil. Ve druhé půli musel jako první zasahovat hostující gólman. Po rohovém kopu se k odvrácenému míči dostal Hami, se skákavou střelou si Bartizal poradil. Vzápětí zaváhala kaplická obrana. Díky tomu se z čista jasna dostal do obrovské šance Češka, ale vyběhnutého Říhu překonat nedokázal. Hosté zahrozili i v minutě dvaapadesáté a to díky rohovému kopu. Po centru z levé strany hlavičkoval těsně mimo Janeček.

Za neproměněné šance byli hosté potrestáni. „Bekovku“ od vlastní branky zahrával gólman Říha a i s přispěním větru překopl hostující obranu a Jakub Lesňák se řítil sám na brankáře, Bartizala dokázal překonat a Kapličtí otočili vývoj střetnutí ve svůj prospěch – 2:1. Po inkasovaném gólu vypadli hosté z role a dlouhé minuty se nedokázali dostat do vážnější příležitosti.

Klíčový moment střetnutí byl pak k vidění v 73. minutě. Na pravé straně Urazil vysunul Lesňáka, který si to namířil do šestnáctky, při pokusu o kličku byl brankářem faulován a pískala se penalta. Ponechání výhody by skončilo gólem, protože dobíhající Marek dorážel míč do opuštěné branky soupeře. K pokutovému kopu se stejně jako před čtrnácti dny postavil Petr Janura. Proti Olešnici mu penaltu gólman chytil. V tomto případě byl na jeho střelu Bartizal krátký, míč však skončil na tyči a dorážející Štrbačka trefil jen nohu rychle reagujícího gólmana Bartizala.

Kapličtí v této sezóně zahrávali třetí pokutový kop a potřetí zaváhali. A to byla voda na novoveský mlýn. V 81. minutě zahrával autové vhazování Boháč, po dlouhém hodu hlavičkoval na přední tyči zády k bráně Šejba jen do tyče. Toto varování bylo pro Kaplické málo. Hned v následující minutě inkasovali. Na přesnou kolmici si na pravé straně naběhl Neuman, přesnou přihrávkou našel ve vápně nabíhajícího Petra Boháče, který v koncovce nezaváhal – 2:2.

Čtyři minuty před koncem zatáhl míč po pravé straně Urazil, svou přihrávkou hledal před brankou nabíhající spoluhráče, k míči se dostal za vápnem Marek, utěšená střela prolétla těsně vedle hostující svatyně. To znamenalo pro spartakovce třetí nerozhodný výsledek v řadě, když v jarních odvetách mají bilanci jedné výhry a prohry a tří nerozhodných výsledků.

FK Spartak Kaplice – TJ Nová Ves u Č. Budějovic 2:2 (1:1)

Góly: 32. Janura, 65. Lesňák – 23. Češka, 83. Boháč. Rozhodčí: Ondřej – M. Novák, Holub. ŽK: 2:3 (Lesňák, Janura – Neuman, Boháč, Bartizal). Diváků: 100.

Kaplice: F. Říha ml. – Štrbačka, Jirka, Hami, Kuchař, F. Marek, Micák (81. Daniel), Kebl, Řepa (46. M. Urazil), Janura, Lesňák.

N. Ves: Bartizal – Kohout, Boháč, Janeček, Pech, Neuman ml., Graman, Češka, R. Brožka (35. Vávra), Šejba, V. Brožka.

Napsal(a) Libor Granec