Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Góly Jana Hocha dobyly poprvé v historii Křemelku

 
středa, 19. dubna 2017, 16:23

O jedno z největších překvapení uplynulého víkendu v krajských soutěžích se postarali hráči osecké rezervy, které trénuje Václav Mrkvička. V okresním derby na hřišti prvního Junioru Strakonice překvapivě vyhráli a připravili vedoucímu celku I. B třídy, skupiny C, vůbec první domácí porážku od znovuzaložení mužského fotbalu v roce 2013! Náskok Strakonic se ale nezmenšil, neboť ani jejich pronásledovatelé se nevyvarovali zaváhání.

Junior okusil první hořkost porážky před vlastními fanoušky ve čtvrtém jarním kole. První poločas byli hosté lepším týmem a po zásluze šli do vedení v 16. minutě, kdy dlouhým pasem vysunuli Balouška, ale včas vyběhl gólman Reiser a odkop se mu nepovedl a skončil na kopačkách Jana Hocha, který do odkryté branky dal na 0:1. V 25. minutě našel z pravé strany přesným centrem Karel Hoch svého 18letého bratra Jana a ten svou druhou brankou zvýšil na 0:2.

Strakonice mohly odpovědět po půl hodině. Ve 34. minutě Dohonyi vyslal do slibné gólovky Maršalu, ale střela šla těsně vedle. Tři minuty nato málem skóroval Osek potřetí. Trestný kop J. Hocha našel ve vápně hlavu Diviše, která skončila na tyči Reiserovy branky. V poslední minutě první půle mohlo dojít ke kontaktnímu gólu domácích, když V. Šrámek vyslal mezi beky Kostku, ten přihrál před branku nabíhajícímu Liškovi a jeho střelu chytil se štěstím Lízal.

Druhý poločas se hra domácích výrazně zlepšila a zdálo se, že se vše v dobré obrátí, ale stačilo to jen na zkorigování výsledku. Ve 47. minutě po trestném kopu Kostky se odražený míč od zdi dostal V. Šrámkovi, přesně přihrál Maršalovi a bylo to 1:2. V 66. minutě mohlo být vyrovnáno, když Kagui vystřelil a gólman jeho střelu vytáhl na břevno. Po tlaku domácích přišel v 84. minutě rychlý brejk hostí, ale Krejčího nájezd zlikvidoval Reiser.

FK Junior Strakonice – TJ Osek B 1:2 (0:2)

Góly: 47. Maršala - 16. a 25. Jan Hoch. Rozhodčí: Ryneš – Ondra, Raba. ŽK: 1:2 (M. Šrámek – Ježek, Frček). Střely na branku: 3:2. Rohy: 3:0. Diváků: 200.

Junior: Reiser - Šíp, Cibulka, M. Šrámek, Kalianko (42. Boukalík) - Kratochvíl (46. Kagui), Dohonyi, Kostka, Maršala - V. Šrámek, Liška (65. Gondek). Trenér Luděk Cimrhanzl.

Osek B: Lízal – Brabec, Tomášek (46. M. Čapek), Kuneš (46. Hanák), J. Čapek – Frček (770. Hřebíček), Baloušek, Ježek, J. Hoch (68. Hromek), Diviš (83. Krejčí), K. Hoch. Trenér Václav Mrkvička.

 
 
Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle