Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Stachy rychle opustily sestupové pásmo. Další body získaly v šumavském derby

 
středa, 5. dubna 2017, 15:34

Za krásného počasí se hrálo místní derby - Sokol Stachy hostil béčko Vacova - které slibovalo atraktivní kopanou. Oba týmy v minulém kole překvapivě bodovaly na hřištích soupeřů a diváci (přišlo jich 150) byli zvědaví na jejich vzájemnou konfrontaci.

Vacovští mají zkušenou osu doplněnou běhavými mladíky, Stachy zase spoléhají na fotbalisty zralého věku. Celý první poločas se soupeři snažili o technickou hru, ale spolupráce spíše vázla.

Když už se nějaká šance zrodila, tak spolehlivé obrany vše zažehnaly. Přesto pár momentů bylo velmi zajímavých. Nejprve stoper hostů namazal Pekovi, který šel sám na brankáře, jenže vše pokazila zbytečná klička. „Pekaři“ hráli jednodušeji a dostali se dvakrát do velmi dobré střelecké pozice. Pokaždé však Sýs vytáhl výborný zákrok a poločas skončil bez branek.

Přestože byli v prvním dějství hosté nebezpečnější, tak po přestávce nepochopitelně polevili a „Stacháci“ začali víc tlačit na pilu. Přibylo soubojů a hra se rozkouskovala. Bylo jasné, že kdo dá gól, nejspíš vyhraje. V 72. minutě napálil ve vyložené šanci Vrhel břevno, ale o dvě minuty později se Heidenreich obtočil ve vápně kolem obránce a poprvé prostřelil Klase staršího - 1:0.

Vacov přidal, snažil se vyrovnat, ale nastřelil pouze břevno. Naopak domácím se povedl dvě minuty před koncem rychlý brejk a obránce Foltýn nadvakrát dopravil míč do sítě - 2:0. „Králováci“ v sestavě Sýs - Dvořák, Záleský, Foltýn, Rod (46. Vozobule), Pek (68. Schinzel), Šíp, Pešl, Marek (57. Hošek), Heidenreich (83. Jandoš), Vrhel (77. Eigner) brali všechny body, i když tentokrát hosté mohli na bodový zisk pomýšlet také.

Napsal(a) Tomáš Anderle | Foto Ladislav Beran