Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Stachy přibrzdily Volyni a vzdálily se sestupovému pásmu

 
pondělí, 27. března 2017, 20:38

Na horké volyňské půdě se nevyhrává, navíc proti sobě nastoupily týmy s opačnými ambicemi. Domácí byli jasným favoritem, ale hosté konečně přes zimu potrénovali a přijeli se poprat o body.

Od úvodního hvizdu rozhodčího se hrálo spíše opatrně a očekávaný drtivý tlak Volyňských se nedostavil. Nehrálo se vůbec záludně, utkání bylo sice technické, ale bez vyložených šancí. Hostům nahrála do karet situace ze 20. minuty, kdy Marek vystřelil ze střední vzdálenosti a brankář Mráz jeho pokus nestačil zpacifikovat- 0:1.

Domácí přidali, ale gólový efekt nepřicházel. Až ve 45. minutě unikl po křídlu Havlíček a jeho centr usměrnil do sítě P. Gašpar- 1:1.

Po přestávce byla znát kombinační převaha domácích, ale hosté svou obětavostí všechny nebezpečné situace zažehnali. Naopak sami podnikali nebezpečné protiútoky do rozhozené obrany Volyňských. V 70. minutě prošel M. Šíp až před gólmana, který jej fauloval a kopala se penalta. Tu s přehledem proměnil P. Záleský a Stachy vedly - 1:2.

Od této chvíle museli domácí přidat, jenže byla to spíše křeč než nějaký soustavný tlak. Hosté přežili několik závarů, a kdyby proměnili některý z nadějných brejků, mohli zápas rozhodnout. Nakonec se radovali i tak, protože Slavoj žádnou další branku vstřelit již nedokázal. Zrodilo se tak velké překvapení, ale tři body na Stachy putují hned z několika důvodů. Opravdu příkladná bojovnost, výborně dirigovaná obrana bez faulů před vápnem, jistý brankář Sýs a pak tu byl v záloze hrající Martin Šíp, který byl o level jinde.


SK Slavoj Volyně – Sokol Stachy 1:2 (1:1)

Góly: 44. P. Gašpar – 20. Marek, 59. Záleský (pen.).

Rozhodčí: Vejčík – Ambrožová, Šedivý. ŽK: 2:2 (Mack, F. Gašpar – Záleský, Heidenreich). Diváků: 200.


Volyně: Mráz – Rojík (46. Kubeš), Dvořák, Malina, P. Gašpar (80. Temňák) – F. Gašpar, Mack, Chvosta, Havlíček – Němeček st., Škopek. Trenér Václav Mareš.

Stachy: Sýs - Záleský, Dvořák, Foltýn, Marek (69. Kraml) – Hovorka (40. Vozobule), Rod (57. Hošek), M. Šíp, Heidenreich – Pešl (81. Jandoš), Vrhel. Trenér Vlastimil Červený.


Napsal(a) Tomáš Anderle | Foto Jan Škrle