Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trhosvinenský Josef Kurali odstřelil hattrickem Kaplici

 
pondělí, 27. března 2017, 18:39

V prvním jarním kole na sebe v boji o čelo tabulky narazily dva Spartaky. Do Kaplice zavítaly totiž Trhové Sviny. Po bodech prahli hráči obou celků, nakonec si všechny tři, a to zcela po zásluze, odvezli hostující fotbalisté.

O první zaznamenání hodnou situaci se ovšem postarali domácí. Micák na hranici velkého vápna přiťukl míč Řepovi, křížná střela se mezi tři tyče nevešla. Poté se dlouhé minuty hrálo především ve středu hřiště. Bojovalo se o každý metr hrací plochy, hosté byli v těchto soubojích mnohdy úspěšnější. Gól však v polovině první půle mohli dát Kapličtí. Hostující obrana zaváhala při dlouhém balónu, za obranu Svinů si naběhl Jakub Lesňák, pronikl do vápna, prudkou střelu stačil Vrábek vyrazit a vracející se obránce odkopl míč do bezpečí.

Hosté se připomněli o pár minut později, když se z pravé strany dostal do gólové pozice Kurali, proti prudké střele po zemi zakročil Říha reflexivně nohou. Akce však pokračovala a do následného zakončení se dostal Zdeněk Šafránek, Říha byl znovu pozorný a míč stačil vyrazit. Skóre se měnilo deset minut před přestávkou a větší radost z toho měli přítomní příznivci Trhových Svinů. Na pravé straně zabojoval o balón Zdeněk Šafránek a po jeho přesném centru na zadní tyči gólově hlavičkoval kapitán Ondřej Kolář – 0:1.

O chvíli později mohl vedení hostů pojistit Kurali, ale křížný pokus mezi tři tyče nenasměroval. A domácí v samotném závěru prvního poločasu trestali. Střelecký pokus Řepy hosté sice zablokovali, na levé straně se ale k odraženému míči dostal Gondek, na centr si naběhl Jakub Lesňák a hlavou překonal gólmana Vrábka, který se dožadoval odpískání faulu na svou osobu, ale rozhodčí jej nevyslyšel – 1:1. Krátce na to byl první poločas ukončen za nerozhodného stavu.

V úvodních minutách druhé půle to vypadalo, že se Kapličtí budou tlačit před branku soupeře, ale záhy přišel nedůraz ve středu hřiště, toho využil Kodras, jenž našel v gólové pozici Josefa Kuraliho a ten potvrdil své střelecké schopnosti – 1:2. V 53. minutě mohli skórovat pro změnu domácí a to díky standardní situaci. Zahrával ji Kebl, mimo branku hlavičkoval Micák. O výsledku a rozložení sil na hřišti se definitivně rozhodlo v 55. minutě střetnutí. Po rohovém kopu akce pokračovala, následoval centr z druhé strany, Josef Kurali dostal ve vápně trestuhodně mnoho volného prostoru a hlavou k pravé tyči zvýšil na 1:3. Za dalších deset minut už to bylo dokonce o tři branky. Po centru z levé strany vrátil míč před branku Kolář a Josef Kurali zkompletoval svůj čistý hattrick – 1:4.

Domácí se sice snažili s nepříznivým vývojem něco udělat, ale v tomto utkání se jim nedařilo prakticky nic. Utápěli se v nepřesnostech a jen díky gólmanu Říhovi neprohráli ještě vyšším rozdílem. V dalších příležitostech totiž vychytal Kurali a střídajícího Macáka. V dalších minutách nevedli ke gólu ani střely hostujících Brůhy a Valuta. To však hosty nemuselo moc mrzet, protože po závěrečném hvizdu a zisku tří bodů se vrátili o skóre zpět do čela před Bavorovice. Kapličtí mají týden na to, aby se připravili na další těžké utkání, které absolvují v neděli v Ledenicích.


FK Spartak Kaplice – TJ Spartak Trhové Sviny 1:4 (1:1)

Góly: 45. Lesňák – 49., 55. a 64. Kurali, 35. Kolář.

Rozhodčí: Valeš – Bumba, Kollmann. ŽK: 0:2 (Štrachal, Kolář). Diváků: 150.


Kaplice: F. Říha ml. – Kuchař, Mil. Románek, Hami, Gondek - F. Marek, Kebl, Micák (80. Urazil), Řepa (65. Daniel) - Janura, Lesňák (82. Řežáb). Trenér Bohdan Malický.

T. Sviny: Vrábek – Chromčák, D. Brůha, Štrachal (60. Ebenhöh), J. Šafránek (46. Petr) - Kodras, Hruška (80. Valter), Valut, Kolář - Z. Šafránek (68. Macák), Kurali. Trenér Martin Písko.

Napsal(a) Libor Granec