Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mladíci dělají Vaníkovi radost. Kamenný Újezd míchal finálovými kartami

 
čtvrtek, 2. března 2017, 19:24

Fotbalisté Sokola Kamenný Újezd se v nedělním střetnutí turnaje na Hluboké předvedli v tom nejlepším světle. V derby deklasovali sousedy z Boršova a náležitě si vylepšili pošramocenou reputaci v zakončování.

Před závěrečným zápasem v základní skupině patřilo K. Újezdu poslední místo. „Celý turnaj nás trápila koncovka. Řekl bych, že jsme v žádném utkání vyloženě nepropadli a sehráli vyrovnaná utkání. Jen jsme nedávali góly a naopak dělali hrubé chyby v obraně. Třeba jako proti Nové Vsi, s SKP jsme remizovali bez gólů, ale bylo na víc. S výkony panovala spokojenost, s výsledky to bylo horší,“ bilancuje účast na letošní Hlubocké zimní lize trenér Jiří Vaník.

Ztracenou střeleckou mušku našli jeho svěřenci v sousedském derby s Boršovem, jemuž šlo o účast ve finále. Lídra okresního přeboru, který měl po soustředění v Přední Výtoni, vůbec nešetřili. „Kluci už do přestávky zadělali na vysoké vítězství. Boršov sice snížil Šefčíkem z trestňáku, ale my jsme přidali pátý gól a dovedli utkání k zasloužené výhře,“ vrací se k nedělnímu střetnutí, které určilo druhého finalistu turnaje.  

Jiřího Vaníka těší, že mužstvo se skládá výhradně z vlastních odchovanců. „Nejstaršímu hráči Soukupovi je 29 let a patří mezi naše nejlepší střelce. První zápasy nehrál a bylo to znát. Ostatním je od dvaceti čtyř let až po sedmnáct. Mužstvo drží pohromadě a má velkou perspektivu.“ Sokol přezimoval v I. B třídě (sk. A) sice až sedmý, ale u tak mladého mužstva to chce především čas. „Na výsledky netlačíme, hlavně aby kluky fotbal bavil. Chodí jim fandit pravidelně na 150 diváků a z toho máme velkou radost,“ říká Vaník (na snímku).

V zápase o konečné 7. místo se Sokol Kamenný Újezd střetne v neděli od 12 hodin s přeborovým SK SIKO Čimelice.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák