Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pohodovým vítězství v Olešnici si Nová Ves zpříjemnila dokopnou

 
středa, 15. listopadu 2017, 09:52

V sobotním brzkém odpoledni dorazila Nová Ves jako lídr tabulky na půdu TJ Sokol Olešnice. Domácí hráči, namlsaní výhrou z minulého utkání, chtěli potrápit i novoveský tým. Ten ovšem potvrdil svoji kvalitu a podzimní formu pohodovým čtyřgólovým vítězstvím.

Zápas na velmi těžkém terénu začal vzájemným oťukáváním. Více na míči byli hostující hráči, kteří mají ve svém kádru rychlé a technické typy. První šance přesto přišla pro domácí Olešnici, ale Burda minul. I při druhém pokusu se mihnul ve vápně Burda, ale střelu stačil zablokovat Pech a gólman Bartizal byl bez práce.

Hostující tým kontroloval rychlými brejky. Z jednoho takového následoval rohový kop, který dokázali domácí hráči odvrátit pouze k Srbenému. Jeho centr ve vápně našel Janečka. Ten sklepl balón úplně volnému Holému, který podél gólmana Janečka otevřel skóre - 0:1. Psala se osmnáctá minuta.

Další průběh a tempo hry diktovala hlavně Nová Ves, která pozorně bránila, nepustila Olešnici do vážnější šance a sama si jich několik vypracovala. Ve 37.minutě zahrávali domácí rohový kop. Hosté se po odvráceném míči dostali do rychlého protiútoku a byl to opět Holý, který propálil Janečka a dal na 0:2. Ve 42.minutě se do akce pustili, míč ale na vápně Nové Vsi ztratili a následoval další protiútok. Tváří v tvář domácímu brankáři Janečkovi se postavil hostující útočník Janeček. Nadvakrát ho brankář vychytal, ale míč se odrazil k Brožkovi, bývalému hráči olešnického Sokola, a ten upravil na poločasových 0:3.

Do druhého poločasu vstoupili Olešničtí s tím, že už nemají co ztratit a pokusí se dostat do zápasu. V 56.minutě promáchl Vávra nakopnutý balón Lenka, Husa se ze strany dostal ke střele, jeho pokus ale Bartizal vyrazil roh. To bylo na dlouhou dobu jediné, čím Olešnice zahrozila. Nová Ves ji nepouštěla do šancí a hrála přesně to, co potřebovala. Navíc v 71.minutě se radovala ze čtvrtého gólu. Holý se zpoza vápna trefil krásně do šibenice a korunoval tak svůj výkon hattrickem - 0:4.

Zápas už se víceméně dohrával a Nová Ves si odvezla všechny tři body. Jelikož Klikov doma prohrál, tak je o pět bodů na prvním místě. To Olešnice se nachází na opačném konci tabulky, přezimuje na předposledním místě a v jarní části sezony bude muset zabrat.


Sokol Olešnice – TJ Nová Ves 0:4 (0:3)

Góly: 18., 37. a 71. Holý. 42. V. Brožka.

N. Ves: Bartizal - Boháč, F. Vávra, Pech, Beneš, Srbený, V. Brožka (46. Šejba), Holý, Graman, Novák, Janeček (59. M. Vávra).


Na dokopné vyhlašovali ankety. Procházka vyhrál na celé čáře

Po vyhrané jarní předehrávce už byla připravena pro fotbalisty Nové Vsi a nejužší vedení oddílu dokopná v hostinci Na Dvorečku v Nové Vsi, kde byly vyhlášeny ankety roku 2017, a to střelec, nahrávač a hráč roku 2017. Střelci a nahrávači byli zvoleni v rámci zápisů z jednotlivých utkání a přípravných zápasů. Hráč roku byl zvolen formou hlasování pouze mezi členy týmu anonymně a výsledek hovoří za vše.

Ještě než byly spočítány hlasy v anketě, ujal se slova jeden z členů výkonného výboru, zastupující trenér a zároveň hráč základní jedenáctky Radomil Procházka, který dostal plnou důvěru ostatních členů výboru ke zhodnocení celého hráčského roku 2017. Popasoval se s tímto úkolem elegantně a nezapomněl chválit, ale i upozornit na náročnost jarní části sezóny, do které nastupujeme jako lídr skupiny A. Alespoň slovem vzpomněl i na trenéra Miroslava Pekárka, který v době, kdy se konala dokopná, ležel v nemocnici po plánovaném operačním zákroku. Kvůli vleklejším zdravotním problémům byl Procházka zvolen jeho zástupcem ve funkci trenéra.

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto TJ Nová Ves