Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ledenice zakončily podzim výhrou v Klikově. U týmu překvapivě skončil trenér Vajgel

 
úterý, 14. listopadu 2017, 10:39

Závěr podzimu se fotbalistům TJ Slavoj Ledenice povedl. Na hřišti druhého Klikova vyhráli po boji i bez vyloučeného hráče 2:1 a udrželi kontakt s horní polovinou tabulky. Po utkání ale oznámil konec pro nekoncepční práci trenér Pavel Vajgel.

„Je pravda, že u týmu končím. Je to kvůli různým důvodům. Pro kvalitní trenérskou práci není možné scházet se na trénincích v šesti lidech a na zápas pak obvolávat hráče a doufat, že nás bude alespoň třináct,“ naznačil Pavel Vajgel důvody konce s tím, že mezi náhradníky bývali klidně i druhý a třetí brankář nebo hráči z B-týmu.

„Dalším důvodem jsou i neshody s vedením. Za šanci trénovat v Ledenicích jsem rád, ale pokud se chci jako trenér dále někam posouvat, tak musím bohužel jinam,“ řekl Vajgel, který prozatím zůstává členem Slavoje a je možné, že na jaře zůstane v týmu jako hráč. „Zatím to nevylučuji, ale stejně tak to nemohu potvrdit. Budeme se o tom ještě bavit.“

Utkání v Klikově tak bylo pro Vajgela posledním zápasem, kdy byl s týmem zároveň jako hráč a trenér. Vinou počasí bylo hřiště ve velmi špatném stavu a ani jednomu týmu nedovolovalo hrát kombinační fotbal. V úvodu utkání byli domácí častěji na balonu a dokázali hosty zatlačit před jejich šestnáctku.

„Žádnou velkou šanci si ale Klikov nevypracoval a postupem času jsme hru minimálně vyrovnali,“ dodal dále Vajgel. Hosté se radovali z gólu ve 35. minutě po akci špílmachra Miroslava Kadlece. Po jeho souhře s Václavem Babkou se před brankou prosadil Lukáš Winkler – 0:1.

Za pět minut přišel důležitý moment zápasu. Hostující Matěj Volf za verbální urážku asistenta rozhodčího dostal druhou žlutou kartu a zápas pro něj předčasně skončil. Druhá půle byla vyrovnaná. Klikov se sice tlačil do útoku, ale vyložené šance podle hostujícího trenéra neměl. „My jsme navíc dokázali Vaškem Babkou zvýšit na 2:0, když se po rozehraném rohovém kopu nejlépe zorientoval ve vápně a prostřelil vše před ním.“

Domácí dokázali snížit až dvě minuty před koncem základní hrací doby díky trefě Aleše Novodvorského – 1:2. Na vyrovnání už neměli čas a v zápase tak překvapivě nebodovali. Po podzimu je Klikov druhý s 29 body (první Nová Ves má 34 bodů).

Ledenice jsou s 20 body na osmém místě. Klub si dal před sezonou za cíl skončit do třetího místa, k čemuž mu nyní schází sedm bodů. Kdo tým povede za vylepšením podzimního umístění, se hráči pravděpodobně dozví po dnešní schůzi vedení oddílu. „Máme ji večer a otázka nového trenéra je jedním z témat. Předběžně jsme domluveni, že tým převezme dosavadní asistent Standa Jindra,“ řekl exkluzivně portálu Jihočeský fotbal předseda klubu Zdeněk Vitoušek.


TJ Blesk Klikov – TJ Slavoj Ledenice 1:2 (0:1)

Branky: 88. Novodvorský - 35. Winkler, 65. Babka. Rozhodčí: Hnilička – Bezpalec, Bartyzal. ŽK: 2:3. ČK: 0:1 (40. Volf po 2. ŽK). Diváků: 50.

Klikov: Zegermacher – Zavadil, Benhák (50. Novodvorský), Opelka, Rezek, Lochman, Maxa, Melichar, Čapek, Šafránek, Šrom (68. Mašek).

Ledenice: Mařík – Stránský, Fošum (82. Havelka), Volf, Bez (90. Vajgel), Princl (86. Michner), Pavlík, Babka, Kadlec, Kožant (46. Labaj), Winkler.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman