Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Suchdol vyprovodil Novou Ves-Brloh čtyřmi góly a přezimuje třetí

 
neděle, 12. listopadu 2017, 20:07

Pátou výhrou z posledních šesti duelů zakončil podzimní část oblastní B třídy Suchdol nad Lužnicí. Mužstvo trenéra Maxy si v neděli odpoledne poradilo s Novou Vsí-Brlohem na rezervním hřišti 4:0 a díky vysoké porážce konkurenčního Frumburka v Kaplici zakončí podzim na třetím místě.

Nová Ves-Brloh bude mít v jarní části úplně jiné starosti než domácí, záchrana bude pro tým vedený zkušeným obráncem Jiřím Anderlem starším, bývalým hráčem Dynama ČB nebo Vítkovic, prioritou. Zápas proti Suchdolu ukázal, že oba soupeři jsou v rámci své skupiny na docela jiné úrovni.

Suchdolu se povedl vstup do utkání, pohledná branka Jakuba Záruby po prudkém přízemním centru napříč vápnem od Radka Šebesty ukončila rozháranou pasáž úvodních minut – 1:0. Na kluzkém terénu dával brzký vedoucí gól domácímu týmu velkou výhodu. Spolupráce obou suchdolských forvardů zafungovala v zápase prakticky totožným způsobem ještě dvakrát, poprvé ale Záruba dostal míč za gólmana Černého z ofsajdu, podruhé se ze dvou metrů jeho střela mezi tyče nevešla.

Nová Ves nezahrála v prvním poločase dobře, brankáře Rácika drželo v permanenci jen pár rohových kopů, naopak na druhé straně se ve 23. minutě ukázkově opřel halfvolejem do míče kapitán Pavel Špale a lehce tečovanou střelou zpoza šestnáctky zvýšil – 2:0.

Domácím fungovala defenziva, hrubě chybovala pouze jednou, v 60. minutě dostal na polovinu hřiště pas Frühbauer, ale dlouhé sólo uzavřel jen střelou do vyběhnutého Rácika. Zřejmě klíčový okamžik zápasu, který mohl hosty ještě dostat do hry.

Podruhé musel být Rácik pozorný po přímočaré akci Hüttnera z pravé strany, novoveský záložník ale z úhlu opět střílel jen suchdolské jedničky. To bylo po hříchu všechno, čím se hosté směrem dopředu prezentovali.

Suchdolu mohlo být ještě ouvej v 75. minutě, obránce Aleš Arenberger, který už tou dobou měl žlutou kartu, šel nesmyslně do souboje s Jiřím Anderlem st. na útočné polovině, jeho ostrý skluz ale rozhodčí Kovařík přešel jen ústní domluvou stejně, jako následné oplácení zkušeného obránce. Tady se mohlo červenat na obou stranách.

Hostům vázla kombinace. Ve snaze ještě se zápasem něco udělat otevírali obranu a toho Suchdol v poslední desetiminutovce využil k pojišťovacím trefám Radka Arenbergera a Tomáše Kamiše. Suchdol tak svého soupeře porazil i podruhé v sezóně, po výsledku 1:3 venku na domácí půdě dominoval obranou a byl v koncovce nezvykle efektivní.  


Sokol Suchdol nad Lužnicí – FK Nová Ves-Brloh 4:0 (2:0)

Branky: 5. J. Záruba, 23. Špale, 81. R. Arenberger, 89. Kamiš. Rozhodčí: Kovařík – Ambrožová, Bicek. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:1 (A. Arenberger, Šebesta - Chmelař). Diváků: 53.

Suchdol: M. Rácik – T. Záruba, Míka, A. Arenberger (81. Čáp), Brabec – Kubašta, Špale, R. Arenberger, Heřman – J. Záruba, Šebesta (74. Kamiš). Trenér Rostislav Maxa.

Nová Ves-Brloh: Černý – Smieško, J. Anderle ml., J. Anderle st., Postl – Hüttner, Vlček (81. Klein), Frühbauer (75. Loucký), Chmelař, Poula – Pouzar. Hrající trenér Jiří Anderle st.

Nejlepší hráči: Míka, J. Záruba, Brabec – J. Anderle st.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Miloslav Kusbach