Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Domácí Boršov na Novou Ves nestačil

 
úterý, 24. října 2017, 10:05

Fotbalisté Nové Vsi zavítali v rámci 11. kola I. B třídy na hřiště Boršova nad Vltavou. Hostující trenér Pekárek udělal změnu na brankářském postu, když nechal na lavičce jedničku Bartizala, a do brány postavil Matěje Peštu. Ten v Boršově bydlí a i proto dostal šanci.

Samotné utkání začalo v rychlém tempu a hned po třech minutách se měnilo skóre. Hosté rychle rozehráli nakrátko rohový kop a našel krásně na zadní tyči Gramana. Ten ještě vrátil balon hlavou před bránu, kde číhal nikým nehlídaný Eduard Janeček a pohodlně uklidil balón do brány - 0:1. Jenže v 10. minutě už bylo vyrovnáno. Gruber nadýchaným centrem našel hlavu Radka Řežába, a ten vyrovnal - 1:1.

 Poté se hra uklidnila. Kombinovalo se spíše ve středu pole a ani jedno z mužstev se do šancí nedostávalo. Jenže tři minuty do poločasu se opět skóre měnilo. Domácí faulovali za polovinou a k míči se postavil Procházka. Lahůdkovým centrem krásně našel hlavu Petra Gramana, který už si věděl rady - 1:2.

Druhé dějství začalo mírným tlakem domácích, ale hosté v pohodě bránili, takže šance končily buď na jejich obraně, nebo v Peštovýc rukavicích. Až přišla 51. minuta, kdy se na obranné polovině zmocnil míče Procházka a průnikovou přihrávkou našel Tomáše Nováka. Ten se řítil do vápna, kde ještě zasekl jednoho z obránců a nedal domácímu brankáři žádnou šanci - 1:3.

Pak přišli na řadu také domácí. V 70. minutě poslali balon do vápna Nové Vsi, kde Vávra v oboustranném souboji postrčil jednoho z útočníků, a k udivení všech rozhodčí Ryneš ukázal na penaltu. K té se postavil extraligový Jan Gruber a v pohodě proměnil - 2:3.

Poté už se domácí k žádné šanci nedostali a byli to hosté, kteří vyráželi k nebezpečným protiútokům. Ale žádný proměnit nedokázali. Až přišla 83. minuta. Hosté zahrávali rohový kop, k míči se postavil opět Procházka a milimetrovým centrem našel na přední tyči hlavu kapitána Petra Boháče. Ten v klidu uklidil míč za hlavu brankáře Vosejpky – 2:4. Byla to třetí asistence Procházky v utkání. Poté se zápas už jen dohrával. Hosté vyhráli zcela zaslouženě, ale nutno podotknout, že domácí byli nepříjemným protivníkem.


FK Boršov nad Vltavou - TJ Nová Ves 2:4 (1:2)

Branky: 10. Řežáb, 70. Gruber (pen.) - 3. Janeček, 42. Graman, 51. Novák, 83. Boháč. Rozhodčí: Ryneš.

N. Ves: Pešta - Beneš (59. V. Brožka), Češka, Pech, Vávra, Boháč, Novák, Neumann ml. (77. T. Srbený), Graman, Janeček (87. R. Šejba), Procházka.

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Miloslav Kusbach