Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lhenice na vítězné vlně sesadily lídra z čela tabulky

 
pondělí, 16. října 2017, 17:29

Herní projev omlazeného lhenického týmu se konsoliduje a na jeho výkonnosti je to patrné. V posledních zápasech naskočil na vítěznou vlnu a obírá o body i celky z nejvyšších pater tabulky. V minulém kole doma sebral všechny Čkyni, tentokrát Sousedovicím na jejich hřišti také.

V utkání na sousedovické Westře napadaly do sítí všechny branky ve vyrovnaném prvním poločase. A všechny po standardkách – oboustranně po jedné z nařízených penalt, navíc do té sousedovické po rozehraném trestném kopu.

Ve druhém dějství měli více ze hry Lheničtí, častěji než domácí se dostávali do brankových šancí, ale nebyli efektivní. Za pozorného hlídání jednogólového náskoku, a to i přes vypjatý závěr, v němž Sousedovičtí vystupňovali snahu po vyrovnání, dovedly Lhenice takticky zápas ke konečnému vítězství 1:2.

Domácí Westra je tak sesazena z trůnu I. B třídy skupiny B.

Rozhodující momenty zápasu

28. - Lheničtí Ilievem rozehráli trestný kop, balón se před brankou dostal k Tůmovi, který jej hlavou usměrnil do sítě a jako správný kapitán poslal svůj tým do vedení - 0:1

37. - po nevydařeném odkopu se při odvracení hrozícího nebezpečí pro lhenickou branku dopustil v šestnáctce stoper Kopf faulu a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Duba - 1:1

44. - v samém závěru prvního poločasu vystřelil Mahák na Šilhanovu branku, jeho projektil zasáhl ve vápně jednoho z bránících hráčů do ruky a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Rovněž Tůma byl v jeho provedení úspěšný a svou druhou gólovou trefou zařídil pro Lhenické do druhého dějství jednobrankový náskok – 1:2

Závěr utkání

Po předchozích několika neproměněných gólových příležitostech, zejména ze strany hostujícího týmu, setrval jednobrankový rozdíl až do samého závěru zápasu. V něm gólman Dvořák dvěma výbornými zákroky podržel hostující tým. Vůbec poslední možnost k vyrovnání se domácím nabídla již v prodloužení hracího času při zahrávání rohového kopu. K jeho provedení se do soupeřovy šestnáctky vydal i gólman Šilhan. Z rohu ale Sousedovičtí nic gólového nevytěžili. Naopak míč získal Iliev, jemuž se otevřela cesta k úniku do zcela otevřené sousedovické obrany i branky. A byl to právě Šilhan, kdo zatáhl za záchrannou brzdu v podobě faulu k zastavení Ilievova gólového kontru. Sudí jej za to odměnil červenou kartou a domácí gólman putoval do sprch o chvilku dříve, než ostatní. 

Václav Mareš, trenér Lhenic: „Potvrdili jsme stávající formu z předchozích zápasů a ze Sousedovic si odvážíme především za druhý poločas zasloužené tři body. První branku jsme vstřelili po rohovém kopu, kdy se hlavou trefil Tůma. Domácí vyrovnali o deset minut později z penalty za faul na domácího útočníka. Ve 44. minutě jsme za ruku v pokutovém území kopali penaltu a Tůma se znovu nemýlil. Druhý poločas už byl v naší režii. Myslím si, že o zápase jsme mohli rozhodnout daleko dříve, kdybychom proměnili svoje šance. Nedali jsme je a o výsledek jsme se museli obávat až do poslední minuty. Koncem zápasu se domácí svými nakopávanými míči tlačili za vyrovnáním, ale naše obrana vše zvládla. Musím opět pochválit hráče za bojovnost a nasazení.“ 


FC Westra Sousedovice - SK Lhenice 1:2 (1:2)

Branky: 37. Duba (z pen.) - 28. a 44. (z pen.) Tůma. Rozhodčí: Landík – Petričák, Pašek. ČK: 1:0 (92. Šilhan). ŽK: 3:4.

SK Lhenice: Dvořák - Trojan, Kopf, Tůma, David Kiš - Dominik Kiš (85. Kolář), Prenner, Beran, Mahák - Iliev (90. Starý), Pořádek. Trenér Václav Mareš.

Napsal(a) SK Lhenice | Foto Jan Klein