Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Stachy vs. Zdíkov: Místo jasného skóre zbytečné drama

 
pondělí, 16. října 2017, 14:42

Okresní derby dvou sousedů, nádherné počasí, přes sto diváků, co víc si přát. Favoritem byli Stachovští, ale derby mají svá specifika a stát se mohlo cokoliv.

Domácí nechtěli připustit žádné komplikace a do utkání vlítli nekompromisně. Ve 4.min. šel Hovorka sám na brankáře Cardu, udělal ještě kličku a do prázdné brány zavěsil – 1:0. Hned po pěti minutách přehodil Pek brankáře hostů a bylo to 2:0.

Hosté nesložili zbraně, navíc domácí brankář také nepůsobil příliš jistým dojmem, ale žádnou ze šancí Zdíkov proměnit nedokázal. Navíc v 35.min. po chybě v obraně pohodlně zvýšil Vozobule na 3:0.

Po přestávce šli hosté na hřiště s tím, že nemají co ztratit. Začali hrát kolektivně a byli najednou tím lepším týmem na hrací ploše. V 50.min. po hrubce v obraně Stach se k míči dostal Fořt a prostřelil Šebánka – 3:1. Když v 65.min. se k odraženému míči na velkém vápně dostal tentokrát J. Voldřich a nekompromisně ho napálil do sítě, bylo to 3:2.

A začalo malé drama. Domácí prostřídali hned pět hráčů a zřejmě i díky tomu byl solidní výkon z prvního poločasu pryč. Skoro nebyli schopni si přihrát a déle udržet míč. Hosté také neoplývali žádnou extra fotbalovostí a tak se v tomto směru dohrával podprůměrný druhý poločas.

A když žádná velká šance ke konci již nepřišla, odcházeli diváci se smíšenými pocity. Tři body sice zůstaly doma, jenže výkon ve druhém poločase byl hlavně ze strany domácích nedostatečný.


Sokol Stachy – Sokol Zdíkov 3:2 (3:0)

Góly: 4. Hovorka, 9. Pek, 35. Vozobule – 50. Fořt, 65. J. Voldřich.

Stachy: Šebánek – Kraml (55. P. Foltýn), Záleský, Dvořák, Hošek – Lukeš (52. J. Foltýn), Šíp, Vozobule (46. Rod), Pešl – Pek (71. Eigner), Hovorka (70. Winter).

Napsal(a) (ta)