Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice dokráčela za body se Suchdolem čtyřmi góly v první půli

 
úterý, 3. října 2017, 08:38

První říjnovou neděli ve vzájemném duelu postavení v tabulce favorizovalo hosty. Na body však mysleli i Kapličtí, zvlášť, když se sestava stejně jako proti Kamennému Újezdu blížila možnému optimálnímu složení.

Lepší začátek střetnutí si Spartakovci snad ani nemohli přát. Bezbrankový stav se jim totiž podařilo změnit již ve třetí minutě. Za zdánlivě dlouhou přihrávkou se vydal Marek Urazil, stihl být u míče dříve než vybíhající gólman Michal Rácik, pod tělem stačil míč propíchnout směrem k brance, pak již jen kontroloval, jak se míč kutálí do opuštěné svatyně hostů – 1:0.

V osmé minutě mohlo být v domácím táboře ještě veseleji. Marek Urazil obral o balón Aleše Arenbergera, stačil vysunout Januru, jenž pronikl až do vápna, ale technický pokus skončil jen na břevně, od kterého se míč odrazil před brankovou čáru. Co se nepovedlo v minutě osmé, podařilo se ve čtrnácté. Kapličtí získali míč na vlastní polovině, Marek středem vyvezl míč na polovinu, nalevo našel rozběhnutého Doubravu, a na konci rychlého povedeného kontru byl po ideální gólové přihrávce zakončující Marek Urazil – 2:0.

Spartakovci hráli s chutí a přítomným divákům dokazovali, že fotbal hrát umějí. V devatenácté minutě se vlevo ve vápně uvolnil Janura, zvolil křížné zakončení, na zadní tyči mohl míč do zívající branky umístit Urazil, ale čekal, že míč k tyči zapadne a poté bylo pozdě bycha honit. Míč proskotačil vedle tyče. Spartakovci si však zanedlouho vše vynahradili. Po levé straně zatáhl balón kapitán Gondek a po přesné přihrávce zakončoval Petr Janura mimo dosah gólmana Michala Rácika – 3:0.

Až po uplynutí půlhodiny hry se do vážnějšího zakončení dostali i hosté. Po centru z levé strany hlavičkoval nebezpečně Šebesta, ale míč skončil nad břevnem. O chvíli později poté vyzkoušel pozornost kaplického brankáře přízemní ranou Kubašta, Štěpánek se překvapit nenechal. A tak znovu gólově udeřili domácí. Deset minut před přestávkou vybojoval Kuchař míč pro Patrika Micáka, který zpoza vápna napřáhl a na skákavou střelu k levé tyči byl suchdolský brankář krátký – 4:0.

Suchdol přidal až po přestávce

Poločasová domluva v hostující kabině padla na úrodnou půdu. Hosté se ve druhém dějství viditelně zlepšili, a i oni měli své gólové příležitosti. Naproti tomu Kapličtí hrozili spíše jen z brejkových situací. Ta se jim naskytla hned po šesti minutách hry. Janura rychle provedeným autovým vhazováním našel za obránci rozběhnutého Štrbačku, jenž předložil balón do gólové pozice střídajícímu Řepovi, jeho zakončení však bylo mizerné. Vzápětí mohli skórovat hosté. Po pěkné akci a centru z levé strany se ocitl v brankové příležitosti Šebesta, ale ani nadvakrát míč mezi tři kaplické tyče nenasměroval.

Suchdolští se dočkali v 62. minutě střetnutí. Po rohovém kopu z pravé strany, sice ještě domácí míč stačili odvrátit, následoval však centr zleva, na zadní tyči dostal dostatek prostoru David Míka a křížnou střelou zblízka snížil na rozdíl tří branek – 4:1. Vstřelený gól hosty povzbudil, a i v následujících minutách byli hodně aktivní. Své příležitosti měli ale i Kapličtí.

V polovině druhé půle hlavičkoval po rohu Gondek nad branku. Vzápětí Gondek přesným pasem našel za obranou naběhnutého Januru, ten se dostal až do vápna, byl tísněn, zvolil tedy zpětnou přihrávku na nabíhajícího Daniela, proti střele po zemi zakročil Michal Rácik reflexivně nohou. A platilo nedáš, dostaneš. V sedmdesáté minutě centroval z levé strany Kamiš, na zadní tyči byl volný David Míka, a i ve své druhé šanci si počínal na výbornou – 4:2.

Hosté se dostali blíže k bodovému zisku, snažili se utkání ještě více zdramatizovat, ale žádnou další vyloženou gólovou příležitost si již nevypracovali. Naopak v devadesáté minutě domácí z brejku pátým gólem pečetili svou výhru. Štrbačka vysunul na pravé straně Micáka, ten z poloviny hřiště zprava zatáhl míč až na hranici šestnáctky, kolem brankáře předložil míč volnému Jakubu Řepovi, který pohodlně skóroval – 5:2. Spartakovci si v pravý čas připsali na své konto druhou sezónní výhru.


FK Spartak Kaplice – Sokol Suchdol nad Lužnicí 5:2 (4:0)

Branky: 3. a 14. Urazil, 24. Janura, 35. Micák, 90. Řepa – 62. a 70. Míka. Rozhodčí: Hnilička – Syrovátka, Reitinger. ŽK: 1:1 (Kuchař – A. Arenberger). Diváků: 110.

Kaplice: Štěpánek – Štrbačka, Mil. Románek, Čutka, Gondek - F. Marek (89. Vaniš), Kuchař, Micák, Doubrava (63. Daniel) - Janura (78. F. Kouba), Urazil (46. Řepa).

Suchdol: M. Rácik – J. Záruba (77. J. Heřman), Čáp, A. Arenberger, F. Rácik (61. T. Záruba) - Míka, Špale, R. Arenberger, Kubašta - Šebesta (54. Kamiš), M. Heřman.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec