Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nováček Boršov porazil Kaplici. Dvakrát se prosadil Řežáb

 
úterý, 26. září 2017, 10:24

Na půdě nováčka se představili v sobotu v brzkém odpoledni Kapličtí fotbalisté. Z nejrůznějších důvodů opět chyběla řada hráčů, a tak spartakovci odjeli k utkání v akurátním počtu jedenácti statečných. Naproti tomu domácí nastoupili prakticky se všemi zkušenými hráči, v obraně se spoléhali na stoperskou dvojici Havlíček – Matoušek, ve středu zálohy pak hrálo prim duo Gruber Šefčík. Pro kaplické mladíky to byla velká škola.

Domácí byli první, kdo si vypracoval slibnou příležitost. Po Lísalově zpětné přihrávce měl na hranici šestnáctky dostatek prostoru ke střele Gruber, ale míč mu prakticky vůbec nesedl a ze šance nebylo nic. Záhy kontrovali hosté svou vyloženou šancí. Zcela sám před brankářem se ocitl Řepa, kolem vybíhajícího Vosejpky stihl zakončit, ale míč mířící do prázdné brány stihl odkopnout vrátivší se Havlíček.

V desáté minutě měli domácí výhodu standardní situace. Centr do vápna poslal Šefčík, hlavičkoval Řežáb, ale jen do prostoru, kde byl připravený gólman Štěpánek. Na druhé straně se na levé straně dokázal uvolnit Kuchař, zpětnou přihrávkou oslovil Daniela, střelu k levé tyči Vosejpka lapil.

Po čtvrthodině hry se do šance dostal boršovský Čuřík, branka Spartaku mu byla malá, mířil nad. Hra se odehrávala v takových vlnách, kdy byly minuty, ve kterých kontrolovali hru domácí, a kdy pro změnu hosté. Ve dvacáté minutě po centru Marka z pravé strany se do zakončení tlačil Daniel, ale míč poskakující kolem brankové čáry odkopli domácí zadáci do bezpečí. O několik minut později Janura kolmicí vysunul do vápna Urazil, svou střelou však jen rozvlnil pouze boční síť.

Skóre se měnilo po půlhodině hry. Kapličtí na polovině hřiště u postranní čáry ztratili míč, Šefčík okamžitě přenesl hru na druhou stranu na rozběhnutého Lísala, který byl u míče dříve než vybíhající gólman Štěpánek, ten sice proti jeho zakončení stihl zakročit, ale míč si ve vápně našel Radek Řežáb a pohodlně poslal míč do prázdné brány – 1:0.

O chvíli později se po rohovém kopu dostal do zakončení Lukáš Soukup, blokovaná střela skončila nad kaplickým břevnem. Pět minut před koncem si pak na centr z levé strany naběhl Čuřík, ale míč mezi tři tyče nenasměroval. Na druhé straně po Urazilově přihrávce ve vápně mířil Daniel jen nad branku.

Po pěti minutách hry ve druhém dějství domácí navýšili své vedení. Napomohla tomu zbytečná ztráta na polovině hřiště, po které se směrem k brance Spartaku vydal Gruber, pronikl až do vápna, přesnou přihrávkou našel na zadní tyči nabíhajícího Radka Řežába, který zblízka skóroval – 2:0. Hned v následující minutě Spartakovci opláceli stejnou mincí. Janura vysunul na levé straně Gondeka, ten pronikl do vápna, přesnou přízemní přihrávkou kolem brankáře našel na zadní tyči volného Marka Urazila, a ani on neměl problém odkrytou svatyni soupeře trefit – 2:1.

Poté se dlouhé minuty hrálo převážně ve středu hřiště bez větších příležitostí před jednou či druhou brankou. Kaplickým snahu nelze upřít, domácí ovšem v obraně hráli po inkasované brance o poznání pozorněji. V 76. minutě Štrbačka vysunul kolmicí do vápna Januru, ten však ve skluzu na dlouho nohu vybíhajícího Vosejpku neměl šanci překonat. V 82. minutě bylo definitivně o vítězi rozhodnuto. Řežáb ve vápně přiťukl míč nabíhajícímu Lukáši Fesslovi, který bodlem napálil míč ke vzdálenější tyči – 3:1.

Hosté mohli záhy závěr zápasu ještě zdramatizovat, když po Gondekově průniku do vápna a následném centru se na vápně dostal k odraženému míči Marek, přízemní tvrdá rána těsně minula levou tyč Vosejpkovy svatyně. Zbývající minuty už si domácí pohlídali a připsali si do tabulky cenné tři body.


FK Boršov nad Vltavou – FK Spartak Kaplice 3:1 (1:0)

Branky: 30. a 50. Řežáb, 82. Fessl – 51. Urazil. Rozhodčí: M. Mráz – Klíma, Hora. ŽK: 1:2 (Lísal – Kuchař, Štrbačka). Diváků: 80

Boršov: Vosejpka – Fessl, Havlíček, Matoušek, Komrska - Lísal, Šefčík (76. Češka), Gruber, Soukup - Řežáb, Čuřík. Trenér Jiří Komrska.

Kaplice: Štěpánek – Štrbačka, Kebl, Čutka, Gondek - Marek, Kuchař, Janura, Daniel - Řepa, Urazil. Trenér Bohdan Malický.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec