Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bavorovice vyhrály v Plané gólem Babky

 
pondělí, 4. září 2017, 15:40

Na podmáčeném hřišti se nedal očekávat technický fotbal. Střetnutí bylo od začátku plné osobních soubojů, ale v první půli měli navrch hosté, kteří mohli zápas rozhodnout. Střelec Smékal měl však nehoráznou smůlu, když nastřelil postupně tyč i břevno domácí branky. Po hodině hry šli hosté zaslouženě do vedení a domácí tlak o vyrovnání otupil Fujdiar nesmyslným atakem protihráče, po němž šla Planá do deseti. Závěr si hostující celek pohlídal.

Terén v Plané byl na hraně hratelnosti a míč se často zastavoval v kalužích uprostřed hracího pole. Po opatrném začátku přešel hostující Blažek nekompromisně přes tři obránce, ale Babka z jeho nahrávky cíl přestřelil.

Ve 21. minutě se uvolnil Smékal a trefil pouze pravou tyč Hotového klece. Tři minuty před přestávkou prodloužil Smékal z úrovně penalty hlavou centr Šafránka, avšak balon se odrazil od břevna zpět do pole.

Deset minut po zahájení druhé části zakončili domácí obrovský závar v bavorovické obraně střelou mimo tyče. V 60. min. zatáhl Smékal hru po pravé straně, ustál faul a nezištně nahrál zcela volnému Babkovi, který merunu uklidil do otevřené brány.

Rázem se hra oživila a přišlo několik nadějných střeleckých pokusů na obou stranách. Další vývoj ovlivnila 73. min., kdy byl vyloučen po tříminutovém pobytu na hřišti nestárnoucí Fujdiar po ťukesu hlavou do protihráče v přerušené hře. Domácí se i v deseti snažili, hrozili ze své největší zbraně – standardních situací, ale byli nepřesní stejně jako hosté v několika brejcích tři na dva protihráče.

V rušném závěru nejprve Sýkora zlikvidoval povedenou střelu Řehoře do šibenice a vzápětí z protiútoku Šafránek v dalším přečíslení našel nepřesně osamoceného Smejkala. Výhra hostujícího celku byla zasloužená, ale je s podivem, co jeho hráči dokáží zahodit a neproměnit.


SK Planá – FC Mariner Bavorovice 0:1 (0:0)

Branka: 60. Babka. Rozhodčí: Komzák - Albert, Křížek. DS: Brož. ŽK: 2:5 (33. J.Pintér, 70. Kitzler – 67. Rottenborn, 70., Smékal, 72. Štěpánek, 86. Babka. 90. Koranda). ČK: 1:0 (73. Fujdiar). Střely na branku: 3:6. Mimo: 5:9. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:15. 100 diváků.

Planá: J. Hotový – Kneys, J. Pintér (33. Plojhar), T. Pintér, O. Hotový – Beran, Řehoř, Stegbauer, Píchal – Kitzler (70. Fujdiar), Szabó. Trenér Cimburek.

Bavorovice: Sýkora – Řehák, J. Hanousek, Rottenborn, Jakeš – Štěpánek (80. Trnka), Blažek, Šafránek, Kučera (46. Koranda) – Babka, Smékal (90. Klíma). Trenér P. Smejkal.

Napsal(a) (bv) | Foto Miloslav Kusbach