Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice utržila druhou porážku v Nové Vsi

 
pondělí, 28. srpna 2017, 15:17

Ve druhém kola A skupiny I. B třídy na sebe narazily loni čtvrtý a třetí celek. Nová Ves hostila v sobotu dopoledne kaplické spartakovce.

Úvod patřil v horkém dopoledni domácím. Novák křížným pasem našel ve čtvrté minutě na hranici šestnáctky Janečka, ten si sice našel prostor ke střele, ale branku Spartaku minul. Novovesští diváci se ovšem vzápětí z gólu radovat mohli. Nikterak nebzučná tečovaná střela Neumanna se stala ideální přihrávkou pro nabíhajícího Radomila Procházku, který hlavou usměrnil míč pohotově za záda bezmocného brankáře – 1:0.

Na začátku zápasu byli domácí lepším týmem a měli i další příležitost. Graman se ve vápně obtočil kolem Štrbačky, ale Pribulu překonat nedokázal. Hosté se osmělovali pozvolněji. První vážnější možnost si schovali na minutu čtrnáctou. Trestný kop zahrával Kebl, ve vápně se k odraženému míči dostal Pál, ten pálil pohotově z otočky, přízemní rána však prolétal vedle pravé tyče. O chvíli později se neujala ani tečovaná střela Janury, která skončila v připravených rukavicích brankáře Bartizala. V 21. minutě zahrozili domácí po rychlém kontru do otevřené kaplické obrany. Středem vyvezl míč kapitán Boháč, předložil míč nabíhajícímu Procházkovi, utaženou ránu stačil Pribula vyrazit na rohový kop.

V dalším průběhu střetnutí pak vyrovnání viselo doslova na vlásku. Trestný kop hostů zahrával opět Kebl, po odraženém míči hlavičkoval na branku Štrbačka, Bartizal konečky prstů míč vytěsnil na břevno a zahrával se pouze rohový kop. Od praporku poslal míč před branku Kebl, kapitán Gondek hlavou poslal do spojnice tyče a břevna. V dalším průběhu prvního poločasu měli míč častěji na svých kopačkách Kapličtí, ale jejich snažení končilo před šestnáctkou Nové Vsi.

Deset minut před přestávkou zatáhl balón po pravé straně Marek, po jeho centru se k hlavičce prodral Pál, ale tečovaný míč těsně minul pravou tyč. Závěr poločasu pak patřil domácím, kteří mohli své vedení navýšit a to především proto, že Kapličtí začali ztrácet jednoduché balóny. Ve 38. minutě po rohovém kopu Boháčovu hlavičku vytěsnil Pribula na tyč. O chvíli později si poradil i se střelou Vávry. Ve 41. minutě se pak ve vápně dokázal uvolnit Procházka, mířil ke vzdálenější tyči, Pribula stačil proti střele zakročit, dobíhající Václav Brožka z úhlu rozvlnil pouze boční síť.

I úvod druhého poločasu vyšel na výbornou domácím. Po sedmi minutách hry se jim totiž podařilo přidat druhý gól. Po zbytečné ztrátě na polovině hřiště se domácí dostali lacino k balónu, Procházka vysunul do samostatného úniku Tomáše Nováka a ten střelou po zemi pod vybíhajícím Pribulou poslal míč do sítě – 2:0. V dalších minutách se neujala střela kaplického Kebla a branku netrefil ani domácí Procházka, který se postavil k provedení přímého kopu. Kapličtí se nevzdali a v 62. minutě se jim podařilo vstřelit kontaktní branku po pěkné kombinaci. Janura přenesl hru zleva doprava, Marek se po narážečce s Micákem dostal z pravé strany do vápna, zpětnou přihrávkou našel nepokrytého Dana Pála, jenž dokázal premiérovým gólem mezi muži překonat Bartizala – 2:1.

Krátce na to mohlo být dokonce vyrovnáno. V gólové pozici se octil znovu Pál, zvolil razanci, vyprášil však jen Bartizalovy rukavice. Další průběh střetnutí byl oboustranně neurovnaný bez šancí před jednou či druhou brankou. V 82. minutě mohli domácí své vedení pojistit. Hosté hráli na velké riziko a domácí se dostali do brejku, ale střídající Srbený branku netrefil. Novovesští mohli pykat. Štrbačka našel ve vápně Vaniše, ten oslovil v gólové pozici Dana Pála, jenomže Bartizal zasahovat nemusel, míč skončil vedle branky.

V samotném závěru pak Kapličtí při snaze o vyrovnání chybovali na polovině hřiště, Radomil Procházka se dostal do samostatného úniku, v koncovce zachoval chladnou hlavu a umístěnou střelou pojistil domácím zisk tří bodů – 3:1. Kapličtí stejně jako v prvním zápase sezóny doplatili na málo efektivní koncovku.


TJ Nová Ves – FK Spartak Kaplice 3:1 (1:0)

Branky: 5., 90. Procházka, 52. Novák – 62. Pál. Rozhodčí: Cigáň – Řehoř, Feitl. ŽK: 2:0 (Vávra, Novák). Diváků: 100.

N. Ves: Bartizal – Vávra, Boháč, Češka, Novák, Neumann (79. Srbený), R. Brožka, Graman, V. Brožka (66. Šejba), Janeček, Procházka.

Kaplice: Pribula – Štrbačka, Kuchař, Čutka, Gondek, F. Marek, Kebl, Micák, Vaniš, Janura, Pál.

Napsal(a) Libor Granec