Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V oslabených sestavách se rozešly Nemanice s Kaplicí smírně

 
pondělí, 24. července 2017, 14:06

V pátek v podvečer bylo na programu přípravné utkání mezi účastníkem I. A třídy, který hostil tým z I. B třídy. Jmenovitě Nemanice (s novým trenérem Miroslavem Koláčkem) na svém hřišti přivítaly Kaplici. Obě mužstva byla z různých důvodů hodně okleštěná, a tak bylo domluveno, že v úmorném dusnu se bude hrát na dvakrát čtyřicet minut.

První příležitost si ve čtvrté minutě připravili domácí. Po akci Bašty a jeho zpětné přihrávce střílel nad branku Spartaku Lukáš. Po čtvrthodině opláceli podobnou mincí i Kapličtí. Micák zpětnou přihrávkou oslovil Januru, přízemní střela minula pravou tyč. Před slušnou diváckou návštěvou se obě dvě mužstva snažila o kombinační hru. V šestnácté minutě Bašta našel ve vyložené pozici Hebkého, ten však pálil jen nad branku. Na druhé straně pak měli hosté výhodu standardní situace. Centr do šestnáctky poslal Kebl, Micákovi v gólové pozici zakončení vůbec nevyšlo. Pak pokoušel střelecké štěstí nemanický Motl (na snímku s Urazilem), střela minula pravou tyč.

V dalších minutách se oba týmy do zakončení moc nedostávali, i když slibně vyhlížející příležitosti byly na obou stranách, ale přece jenom chyběla lepší finální fáze. Skóre se změnilo až pět minut před přestávkou. Na vlastní hranici velkého vápna chyboval Kuchař, Jindřich Lukáš se zadarmo dostal k míči, byl zcela sám před kaplickým brankářem, oklamal jej kličkou a střelou do prázdné brány poslal domácí tým do vedení – 1:0.

Hned v první minutě druhého dějství mohli Nemaničtí své vedení navýšit. Kochlöfl našel přesným pasem za obránci naběhnutého Baštu, ten si našel prostor k zakončení, mířil však jen nad branku Spartaku. Za další tři minutky už to ovšem o dva góly bylo. Na polovině hřiště přišli Kapličtí zbytečně o míč, domácí se dostali do přečíslení, a Baštovu přihrávku přetavil v druhý gól Jan Kocán – 2:0.

Dvoubrankový náskok domácím ovšem příliš dlouho nevydržel. V padesáté minutě z pravé strany odcentroval Kebl a benjamínek Tomáš Szojka hlavičkoval přesně k levé tyči – 2:1. V 58. minutě se připomněl Robert Kochlöfl, je tvrdá rána skončila nad břevnem kaplické svatyně.

Poslední čtvrthodina zápasu byla velice zajímavá. Během 68. minuty si gólovku dokázali vypracovat hráči obou týmů. Nejprve mohl vedení Nemanic navýšit Lukáš, ale gólmana Pribulu nepřekonal. Následoval protiútok, Kebl přesnou kolmicí našel ve vápně v tutové příležitosti Řepu, ten však svou střelou po zemi rozvlnil pouze boční síť.

Posledních deset minut bylo v režii spartakovců. Utaženou střelu Kebla k pravé tyči stačil Polomčák vyrazit na rohový kop. V 76. minutě aktivní Kebl přihrál do šance míč opět Řepovi, ale ten se proti vyběhnutému Polomčákovi zblízka neprosadil. Hned v následující minutě po pravé straně zatáhl míč Urazil, zpětnou přihrávkou našel ve vápně Januru, ten však Polomčáka neprostřelil, nepovedlo se mu to ani z dorážky a další gólovou dorážku Urazila zastavil na brankové čáře jeden z obránců. Minutu před koncem byli Kapličtí za svou aktivitu odměněni. Micák kolmicí našel rozběhnutého Josefa Gondeka, který prudkou přízemní ranou prostřelil Polomčáka – 2:2. Domácí marně reklamovali ofsajdové postavení úspěšného střelce a tak přípravný duel skončil nakonec nerozhodným výsledkem.

SK Nemanice – FK Spartak Kaplice 2:2 (1:0)

Góly: 35. Lukáš, 44. Kocán – 50. Szojka, 79. Gondek. Rozhodčí: Klimeš. Bez karet. Diváků: 60.

Nemanice: Polomčák – Strnad, Sulek, Kochlöfl, Borovka - Kocán, Kisvetr, Lukáš, Motl - Bašta, Hebký. Střídal: Zatloukal.

Kaplice: Pribula - Urazil, Kuchař, Čutka, Gondek - F. Marek, Kebl, Micák, Řepa - Janura, Szojka.

Napsal(a) Libor Granec