Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice nepolevily ani po jistotě postupu, prachatické šance vychytal Baka

 
úterý, 6. června 2017, 11:21

V utkání postupujících Dražic s Prachaticemi už ani jednomu z týmů prakticky o nic nešlo a tak se dal očekávat otevřený souboj bez nervů. Pravdou je, že se hrál fotbal slušné úrovně. Hosté ze Šumavy disponují mladým kádrem, jehož devízou je pohyb po celé ploše s napadáním už na soupeřově polovině.

Začátek byl ve znamení vzájemného oťukávání bez brankových příležitostí. Až do 20. minuty, kdy rozehrával Veselý přímý kop do vápna hostů. Na centr si z obrany naběhl Horka a přesnou hlavičkou prvně rozvlnil síť za zády brankáře Opatovského – 1:0.

Zvýšit vedení domácích měl možnost Bareš ve 28.min., když po dlouhém odkopu gólmana Baky unikl obránci, ale místo střely volil přihrávku před branku, kde Horka zakončoval střelou po zemi k tyči, ale gólman stačil vyrazit na roh. Minutu na to zkoušel pozornost hostujícího gólmana Pfeifer, ale i s jeho střelou si brankář poradil. Ve 33.min. poslal Veselý do šance Bareše, kterému opět levý obránce nestačil, tvrdou ránu z úhlu Opatovský reflexivním zákrokem zneškodnil.

Po několika neproměněných gólovkách zahřmělo ve 39.min. Veselý českou uličkou vyslal na zteč Vlašína, ten zatáhl balon až k brankové čáře a prudce po zemi nacentroval před branku přímo na kopačku Kromky. Dražický kanonýr sice stačil zakončit, ale jeho pokus pouze vyprášil brankářovy rukavice. Vyražený balon se dostal k volnému Horkovi, který pojistil vedení svým druhým zásahem - 2:0. Hosté se ke střele na branku dostali až v samém závěru prvního dějství, pokus Fürbacha Baka v pohodě ukryl v náručí. Do šaten odcházeli spokojenější domácí hráči.

Do druhé části nastoupili Dražičtí se třemi změnami v sestavě a chvíli trvalo, než se hra z jejich strany srovnala. Naštěstí je v těchto fázích zápasu podržel Baka, který musel pádem pod nohy likvidovat šanci Hopfingera v 55.minutě. Krátce na to šel dokonce Hopfinger sám proti domácímu brankáři, ale překonat se mu ho nepodařilo. Baka vytáhl opět skvělý zákrok a šanci zlikvidoval.

Skóre završil stovkař Karel Novotný

Na opačné straně mohl v 58.min. uzavřít hattrick Horka, jehož hlavičku gólman chytil až nadvakrát. V 60.min. měl velkou příležitost k zápisu mezi střelce J. Štecher, kterému před branku přihrál Karel Novotný, ale  střelu z bezprostřední vzdálenosti gólman chytil na brankové čáře. V 61.min. rozehrával Veselý přímý kop na polovině soupeře. Na přetažený centr si zaběhl Horka, hlavou vrátil balon před branku a Karel Novotný se nemýlil – 3:0.

Do poslední části utkání se na hřiště dostali i bratři Stuchlíkové a zvláště mladší Matyáš hodně zlobil levou stranu prachatické obrany.  Dostal se i k zakončení, ale střela levou se mezi tyče nevešla. V 88. minutě se  dostal do šance hostující Tesař, jeho průnik středem vyřešil na poslední chvíli Baka a pádem pod nohy mu zabránil ve skórování. Domácí brankář zlikvidoval tři „tutovky“ Prachatic a po zásluze byl vyhlášen mužem zápasu. Na opačné straně se v samém závěru zrodila ještě jedna gólovka. L. Stuchlík vysunul pěknou uličkou J. Štechera, ten dostal s balonem u nohy až těsně před brankáře, avšak nestačil zakončit.   

„Další domácí výhra jistě potěšila všechny příznivce a po zaváhání Bernartic, které pouze remizovaly, znamenala zvýšení vedení v tabulce o úctyhodných 13 bodů. V dalším kole zajíždíme do Blatné. Na přání domácích se utkání hraje netradičně už v pátek odpoledne,“ uvedl vedoucí mužstva Dražic Lubomír Kolář.

TJ Dražice - FK Tatran Prachatice 3:0 (2:0)

Góly: 21. a 39. Horka, 61. K. Novotný.

Napsal(a) Lubomír Kolář | Foto TJ Dražice