Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice se zase o kousek přiblížily postupu

 
úterý, 9. května 2017, 23:34

Ve 20. kole fotbalové I. A třídy sehrály Dražice na domácím trávníku další derby utkání, tentokrát přijel Meteor Čekanice. Hostům nevychází jaro podle představ a tak mají pomalu, ale jistě před sebou boj o zachování v A třídě. Od poslední příčky je dělí pouhé čtyři body.

Kdo bude pánem na hřišti, bylo jasné hned od prvního hvizdu rozhodčího. V 11. min. rozehrával Valášek přímý kop z 25 metrů a orazítkoval břevno hostující branky, dorážka Fořta šla nad. V 18. min. se balon po rohovém kopu odrazil na vápno k nohám J. Štechera, jehož střela šla však těsně vedle. Z následujícího protiútoku zahřmělo na druhé straně, když Pípal vystihl kličku domácího brankáře a pohodlně vsítil úvodní gól – 0:1.

Dražickým se podařilo srovnat skóre během dalších pěti minut. Daniel Štecher vysunul Petra Novotného, ten nezištně našel volného Kromku, pro kterého nebyl problém srovnat na 1:1.

Poté se hrálo převážně mezi vápny, až nadešla 43. minuta a samostatný náběh Kromky. Brankář jej však vychytal, ale odražený balon stačil přihrát Petr Novotný volnému J. Štecherovi, jehož střela skončila tam, kde měla – 2:1. Hosté měli ještě do poločasu jednu šanci na srovnání, ale střelu Lorence Baka zneškodnil.

Hned v úvodu druhého dějství střílel těsně vedle Kromka. V 51.min. už ale svou další příležitost dražický kanonýr proměnil. Horka prodloužil dlouhý aut za sebe, tam se ve skrumáži nejlépe zorientoval Kromka, překonal hostujícího gólmana a posunul své mužstvo do dvoubrankového vedení – 3:1.

Hosté se však ještě chtěli poprat o příznivější výsledek a jejich snahu korunoval gólem v 63. min. M. Ševčík, který doklepl odražený balon od tyčky zpět za Bakova záda. Poslední část utkání se tak domácí měli co ohánět, aby uhájili jednogólový náskok. S vypětím všech sil se jim to podařilo a připsali si již šestnáctou výhru a další dílčí posun směrem k vysněnému krajskému přeboru.

TJ Dražice - FK Meteor Tábor 3:2 (2:1)

Góly: 23. a 49. Kromka, 42. J. Štecher - 18. Pípal, 63. M. Ševčík.

Napsal(a) Lubomír Kolář | Foto Daniel Pekař