Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nerozhodné derby v Dražicích. První porážku domácích odvrátil žolík Karel Novotný

 
úterý, 4. dubna 2017, 00:13

První domácí zápas přivedl na dražický trávník hosty ze Sokola Sezimovo Ústí. A hrál se fotbal poměrně vysoké úrovně, který se musel divákům líbit. Padlo šest branek, tři ze hry a tři ze standardních situací.

Hostům patřil úvod utkání a rychle dosažená branka hned v 8. minutě. D. Štecher fauloval na vlastní polovině, míč si postavil exligový Barteska a nacentroval dlouhý balon do domácího pokutového území. Tam obránci pozapomněli pokrýt Brůžka, který vyhrál souboj s brankářem Bakou a hlavou otevřel skóre – 0:1.

Ani obdržená branka nevyburcovala dražické hráče k nějakému tlaku a zákonitě přišlo další potrestání. V 15. minutě prošel Nikl s balonem u nohy po pravé straně přes  nedůrazného Pfeifera a přihrál volnému Šmídovi. Jeden z nejlepších hráčů hostí pohotové vystřelil a podruhé rozvlnil síť za Bakovými zády - 0:2.

Až druhý gól domácí probudil ze zimního spánku a začalo být horko před pokutovým územím Sokola. V 17. minutě Horka zpětnou hlavičkou z brankové čáry našel volného D. Štechera, ale jeho střela se do branky nevešla. Podobně skončil i jeho samostatný průnik středem obrany. Na poslední chvíli mu balon ukopl bránící Brůžek. Ve 21. minutě se přes obránce uvolnil Veselý, přihrál Fořtovi, který si to namířil do vápna hostů. Byl však faulován a rozhodčí neváhal písknout penaltu. Tu s přehledem do protisměru pohybu brankáře proměnil J. Štecher a snížil na 1:2.

Dražičtí dál pokračovali v tlaku. Ve 27. minutě se o vzruch v diváckých řadách postaral Horka, když si všiml, že brankář Sedloň je daleko před brankou a lobem jej zkusil přehodit. Jen díky větru minul balon hostující svatyni o pár desítek centimetrů… Ve 33. minutě bylo skóre opět srovnáno. Veselý rozehrával přímý kop dlouhým nákopem do vápna na zadní tyč. Tam si naběhl Horka a povedenou hlavičkou nedal hostujícímu gólmanovi šanci - 2:2.

Ve 37. minutě mohl poslat domácí do vedení Bareš, ale jeho pohotová střela levou šla nad branku. V brance neskončila ani hlavička velmi dobře hrajícího R. Fořta po centru Valáška ve 40. minutě. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Úvod druhého dějství naznačil, že nikdo ze soupeřů nechce riskovat bezhlavým útočením a soustředí se spíše na obrannou fázi. Přesto se do zakončení víc dostávali hosté a hlavně Aleš Kutner zlobil dražického brankáře. V 57. minutě šla jeho střela přímo do středu branky a Baka s ní neměl problém, střela o tři minuty později už měla gólové parametry, ale gólman se prezentoval skvělou robinzonádou a střelu vyrazil.

Ujal se až Kutnerův třetí pokus v 64. minutě. Z takřka 20 metrů vystřelil nechytatelnou střelu k levé tyči a „angličanem“ poslal svůj tým opět do vedení. „Krásný fotbalový moment, i když jej docílil hráč hostů, sportovně musíme přiznat, že oko fotbalového diváka muselo být potěšeno,“ ocenil vedoucí mužstva Dražic Lubomír Kolář.

V 78. minutě mohl skóre srovnat Horka, když si naběhl na centr do vápna, ale jeho střela hlavou trefila vyběhnutého brankáře a bylo po naději… Vzápětí se obávali domácí po střele ze středu velkého vápna za faul D. Štechera. Míč si místo Bartesky postavil Sazma, ale jeho obstřel zdi šel mimo tyče. Účet zápasu pak uzavřel K. Novotný v 86. minutě. Dlouhý centr z rozehraného přímého kopu skončil až na kopačce elitního střelce Dražic, který nezaváhal a chytrým lobem přehodil hostujícího brankáře Sedloně – 3:3.     

Do konce zajímavého utkání se už nic podstatného nestalo a soupeři se rozešli s nerozhodným výsledkem.

„Jak již bylo zmíněno, hrál se zajímavý zápas se spoustou gólových příležitostí a šesti brankami. Příchozím divákům, a bylo jich dobrých 160, se musel fotbal líbit a jistě nikdo nelitoval, že dal krajskému fotbalu přednost před nudným derby Sparta vs. Slavia v televizi. Konečná dělba bodů byla asi spravedlivým vyústěním a oba celky ji braly. Sokol disponuje vyspělým mužstvem a žádný soupeř to s nimi nebude mít lehké. Naši borci zajíždí v dalším kole do Vimperka. Ani tady nás nečeká nic jednoduchého, ale to vlastně v žádném zápase…,“ zhodnotil remízové derby dražický Lubomír Kolář.


TJ Dražice - Sokol Sezimovo Ústí 3:3 (2:2)

Góly: 22. J. Štecher (pen.), 34. Horka, 87. K. Novotný - 8. Brůžek, 14. Šmíd, 64. A. Kutner.

Rozhodčí: Vychodil - Votava, Čmucha. Delegát: Krčín. ŽK: 3:2. Diváků: 160.


Dražice: Baka – Valášek, R. Fořt (55. P. Novotný), Hořejší (82. K. Novotný), Pfeifer, J. Štecher (48. M. Stuchlík), Veselý, Bareš, D. Štecher, Schloff, Horka.            

Sokol SÚ: Sedloň – Vilímek, Sazma, Hladík (66. Irsa), Barteska, Šmíd, Brůžek, Bouška, Nikl (46. Bartáček), Hoffmann (82. P. Kutner), A. Kutner.

Napsal(a) Lubomír Kolář | Foto Daniel Pekař