Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalové jaro se blíží. Jaká byla zimní příprava týnské Olympie?

 
středa, 15. března 2017, 12:17

Období náročné zimní přípravy se blíží ke konci a všichni týnští příznivci už s velkým očekáváním vyhlíží start fotbalového jara. Poslední březnový víkend vše vypukne – A-tým jede o první jarní body bojovat do Vacova, béčko čeká důležitý souboj s Horní Stropnicí. Jak se týnské manšafty na jarní část sezóny připravovaly?

Začátek zimní přípravy A-týmu naplánoval trenér Jaroslav Vondrášek už na polovinu ledna. Od té doby hráči naběhali desítky tréninkových kilometrů a sehráli 5 přípravných utkání. Kromě nabírání fyzické kondice v týnských podmínkách se Olympie připravovala také na umělé trávě na Hluboké.

„Umělku jsme měli v programu každý týden. Samozřejmě, že zimní příprava slouží primárně k získání fyzické kondice. Nicméně jsem rád, že hráči byli díky tréninkům na umělé trávě i v pravidelném kontaktu s balonem a připraveni bychom tak měli být i po technicko-herní stránce,“ hodnotí přípravné období trenér Vondrášek.

Zpestření přípravy obstaraly tři tréninky v Be FIT Centru, které vedl hrající asistent trenéra Jan Meidl. „Dal jsem klukům trochu do těla, někteří se z tělocvičny po tréninku skoro plazili,“ směje se známý dříč a milovník nejrůznějších kondičních cvičení.

Pět přípravných duelů se Olympii výsledkově vydařilo poměrně uspokojivě. Na úvod týnští rozdrtili Větřní, poté podlehli krajské Plané nad Lužnicí. Olympie si poradila také s Volyní, naopak B-tým Písku byl nad její síly. Generálka ve Velešíně se podařila velmi slušně – domácí tým, jemuž patří v B skupině I. A třídy třetí příčka (stejně jako Olympii ve skupině A), tým kouče Vondráška přehrál po výsledku 3:1. „V prvním poločase jsme na můj vkus zahodili až moc příležitostí a navíc jsme soupeři dávali dost prostoru ve středu hřiště. Ve druhé půli jsme dobře zareagovali a utkání jasně fyzicky i technicky ovládli. Naše vítězství mohlo být i vyšší, ale věřím, že nějaké góly si schováváme na první mistrák do Vacova,“ spokojeně analyzuje poslední přípravný zápas trenér Vondrášek.

„V posledních dvou týdnech ještě potrénujeme a naladíme formu. Věřím, že kluci budou na první mistrák natěšení,“ těší se na start jara trenér, jehož však trápí řada absencí. Mimo hru jsou zatím zranění Boček, Klička a Liška, pro první zápas navíc trenér nemůže počítat s klíčovými hráči Josefem Bromem a Michalem Šáleným, kteří jsou na dovolené.

Více než měsíc zimní přípravy má za sebou také B-tým Olympie. Jeho šéf Jiří Klička naplánoval kromě tréninků na stadionu také čtyři přípravná utkání s těžkými soupeři. Týnské béčko se postavilo třem účastníkům I. B třídy a ani v jednom případě nezklamalo. Přestřelka s Březnicí skončila remízou, na Dříteň a Putim Olympie „B“ nestačila, nicméně herně se svým soupeřům minimálně dokázala vyrovnat.

„Tento víkend nás čeká generálka ve Zlaté Koruně, která je lídrem okresního přeboru Českokrumlovska. Záměrně jsem pro nás vybral kvalitní soupeře, v mistrovských utkáních nás nečeká nic jednoduchého a musíme být připraveni,“ kvituje náročnou přípravu Jiří Klička. V jarní části mu bude scházet Jiří Holinka, který odešel do Lipí. Pro první kolo nebude moci využít ani svého nejlepšího střelce Jaroslava Broma, jenž bude na dovolené.

Přichází posledních pár dní na vyladění formy, kvalitní zimní přípravu nyní potřebuje Olympie zúročit ve startu jarní části sezóny. Kolik bodů Týnští z venku dokáží přivézt?

Napsal(a) FK Olympie Týn n/Vltavou | Foto Petr Vlasák