Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sokol Planá nad Lužnicí myslí na posun do horní poloviny

 
úterý, 9. ledna 2018, 09:43

Plánský Sokol se po dvouleté historické účasti v krajském přeboru vrátil do I. A třídy a pod vedením trenéra Michala Turka se na podzim umístil ve skupině B na desátém místě. Právě dnes, jako jeden z prvních týmů oblastních soutěží, zahájí přípravu na jaro. „Chceme zapracovat na kondici a stabilizovat kádr,“ říká hlavní cíle plánské zimy kouč Turek.

Jak hodnotíte vaše podzimní vystoupení v I. A třídě?
Příliš spokojeni být nemůžeme, čekali jsme trochu více, ale žádná panika a stres u nás není. Musíme v zimě kvalitně potrénovat, doléčit zranění a tím stabilizovat kádr. Věřím, že na jaře se lepší výsledky dostaví a budeme předvádět dobrou hru.

Co vás během podzimu nejvíc trápilo a naopak potěšilo?
Nejvíce nás trápila zranění. Letní příprava byla skvělá, kluci se sehráli a přátelská utkání ukázala dobré možnosti týmu. Po pár mistrovských utkání bylo vše jinak. Přišla zranění a s tím nastaly komplikace se sestavou. Prakticky jsme neodehráli ani jeden zápas ve stejném složení a kluci museli často měnit své posty. V jednu chvíli jsme měli mimo hru i sedm hráčů a téměř všichni dlouhodobé svalové zranění. Například kapitán Trčka odehrál jen dva zápasy, dokonce Trung nastoupil jen na 51 minut za celý podzim. Další zranění Širokého, Anděla, Cílka, Pěknice a Handrejcha nám působila starosti. Doufáme, že se všichni dají přes zimu do pořádku. Vrásky na čele nám dělal i brankářský post. Při zranění a pracovní vytíženosti Cílka musela zaskakovat dvojka Kolář, který plnil i své povinnosti v béčku. Dokonce odchytal i tři zápasy matador Martinka, který již prakticky netrénuje.
Na druhou stranu nás potěšilo, že se kluci v kritické době semkli, makali, co to šlo a podařilo se nám vydřít i nějaké body. Velmi dobře zapadli do mužského fotbalu dorostenci Anděl, Hofbauer a Švec, kteří si našli místo v základní sestavě. Švec se dokonce stal nejlepším střelcem týmu s pěti góly. Pozitivní je, že se zapojili a stali se součástí týmu i kluci z béčka Drtina, Vaníček a Přibyl.

Vzpomeňte na nejvydařenější zápas a porážku, která nejvíc mrzela.
Celkově se nám vydařily dva domácí zápasy s Dobrou Vodou a Hrdějovicemi. Ty měly z naší strany všechno, jak bychom chtěli. Venku jsme svedli skvělou taktickou bitvu v Lomu, kdy jsme dokonce ubránili jediné naše čisté konto a z minima vytěžili maximum.
Nevydařených zápasů bylo více, chybělo nám v nich ale málo, abychom z nich vytěžili body navíc. Zbytečné remízy s Trhovými Sviny a v Jindřichově Hradci. Domácí těsné prohry se Čtyřmi Dvory a Milevskem, ve kterých jsme vedli a nakonec je nezvládli. A předehrávané jarní kolo doma s Lomem jen ukázalo, že jsme pauzu potřebovali už jako sůl.

Kdo patřil mezi hlavní tahouny vašeho mužstva?
Nedá se říci, že by někdo byl v zápasech hlavním tahounem týmu. Naše úspěchy byly spojeny s týmovou hrou, když si vše sedlo. Vůdčí role se vždy chopil někdo jiný, kdo se snažil svým přístup a nasazením v zápase či v tréninku strhnout ostatní k lepšímu výkonu. Mezi pevné články mužstva patřili Pospíchal, Janovský a Polišenský.

Co říkáte tabulce po podzimní části a kvalitě soutěže? Komu dáváte největší šance v boji o postup?
Jsme v půlce, bude se hrát ještě o hodně bodů, takže se to jistě promíchá. Zatím je z tabulky vidět pouze to, kdo může být v klidu a kdo by měl zabrat. Hodně týmů je vyrovnaných, v zápasech budou rozhodovat maličkosti. Favorité soutěže po podzimní části jsou bezesporu Bernartice a Lom. Více šancí na postup však dávám Lomu.

Kdy se poprvé sejdete na tréninku a jak bude vypadat příprava na jaro?
Poprvé se sejdeme v úterý 9. ledna. Snažili jsme se, aby zimní příprava byla pestrá. Budeme využívat naši sokolovnu, fitness a saunu, dále spinning a k regeneraci bazén. Na kondiční soustředění jedeme na Šumavu. Trénovat budeme na soukenické umělé trávě. Přátelská utkání sehrajeme s Mladou Vožicí, Táborskem, Voticemi, Bavorovicemi a Týnem nad Vltavou.

Na čem musíte přes zimu zapracovat?
Do soustředění budeme pracovat především na kondici. Hráči musejí posílit a zpružnit svou tělesnou schránku, aby trochu více předcházeli zraněním. V herní části přípravy se musíme hlavně zaměřit na předfinální a finální fázi hry. Zakončení je náš kámen úrazu, na góly se hodně nadřeme.

A jaké plány ohledně hráčských změn máte na zimu u vás?
Předně věřím, že nikdo neodejde. V současnosti nikoho intenzivně nesháníme. Hráčský kádr je poměrně široký, snad už nebudeme mít takové množství zraněných. Pokud se objeví zajímavý hráč, který by chtěl hrát v Plané a byl by přínosem, jeho příchodu se samozřejmě bránit nebudeme.

S jakým cílem půjdete do jarních odvet?
Rozhodně se chceme posunout v tabulce do horní poloviny. Myslím si, že je to v našich silách. Neztrácet body z dobře rozehraných zápasů a hlavně proměňovat naše šance. Hrát v klidu se stabilizovaným kádrem útočný fotbal.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař, Jan Škrle