Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zatím neznámý vandal zničil fotbalistům Lomu hřiště

 
čtvrtek, 4. ledna 2018, 21:50

Doposud neobjevený pachatel dal hráčům Lomu nechtěný dárek. V nepochopitelném záchvěvu mysli jim den před Vánoci rozjezdil hřiště. Asi mu byla silnice úzká, tak si troufl jenom na širší a větší hřiště. Jeho zjevné řidičské neumění tak musel skrýt větší prostor. Že přitom někomu udělá škodu, to mu zjevně nevadilo. Není divu, že málokomu bylo do řeči, ale sekretář Sokola Lom Jiří Volek přesto odpověděl na několik našich otázek.

Honza Škrle nám poslal několik fotek z dneška, jak vaše hřiště teď vypadá. Nekouká se na to zrovna dobře.
A to vidíte jenom fotky. My jsme to bohužel viděli ve skutečnosti. Byla to hrůza. Samozřejmě jsme hned podali trestní oznámení, stalo se to v noci na Štědrý den. To už vůbec nechápu, jak se někdo takhle může chovat.

Co na to policie?
Všechno nafotila, zdokumentovala, a teď je to všechno v její pravomoci. My se samozřejmě taky snažíme poptat, jestli někdo od nás něco neviděl.

Škoda je asi veliká, znamená to nejspíš výměnu celého povrchu.
Škodu jsme zatím odhadli na šedesát tisíc. Je pochopitelné, že teď nemůžeme začít s rekonstrukcí, máme zimu. Zatím se snažíme to asi uválcovat, pak už to záleží jenom na přírodě. Ta může hodně pomoct, jestli napadne sníh, ale to se dozvíme až někdy na jaře. Každopádně stopy po pneumatikách jsou hluboké až několik centimetrů, Kořeny jsou tam vyrvané.

Takže místy není, co by i příroda mohla probudit.
Je to tak. Jenže pak musíme hledat jiné hřiště, kde bysme odehrát naše domácí zápasy. To přinese další náklady, kromě opravy hřiště. A navíc to bude znamenat ztrátu opravdu domácího prostředí i problémy pro naše fanoušky. To taky není málo. Za to všechno by měl ten člověk pykat. Ale nechci vynášet předčasné soudy, nejdřív ho najít.

Promiňte mi, prosím, ale v tomhle rozhovoru budu dost osobní. Asi bych se občas vrátil do doby trestů za doby Karla IV.
No, v tomhle s vámi asi nesouhlasím, ale s klukama bysme věděli, jak tomu člověku i tak domluvit.

Ale také se musíte soustředit na jarní utkání, v nichž budete bojovat o postup do krajského přeboru. V cestě vám zatím nejvíc překážejí vedoucí Bernartice.
Já bych řekl, že nejenom ty. Každý se na nás bude chtít vytáhnout, jsme druzí. A hned za zády máme Čtyrák. Jsou i další vlčáci. Snad to i tak přes všechny tyhle trable dotáhneme do konce.

Pokud byste něco věděli, zaznamenali nějaké vozidlo v okolí hřiště Lomu v inkriminované večerní a noční době před Štědrým dnem, které by to mohlo vést k řízení jeho auta pod vedením toho nezodpovědného člověka, zavolejte policii, prosí vedení klubu i naše redakce. Vjel na plac z volného průjezdu za jednou z branek. Je třeba zabránit podobným výstřelkům jako například nedávno v lyžařském areálu, kde si někdo zahrál na profíka při driftech. Asi inspirace.

Napsal(a) Milan šíma | Foto Jan Škrle