Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Suchém Vrbném věří v lepší jaro. Posilou Lokomotivy je Japonec Yu Koneko

 
středa, 3. ledna 2018, 16:18

Českobudějovická Lokomotiva si v letošním roce připomene 95. výročí od založení klubu, který tehdy vystupoval pod názvem SK Suché Vrbné. Za tu dobu zažili Vrbenští několik vzestupů a pádů. Dvakrát vyhráli krajský přebor (1964 a 1986), největším úspěchem byla jednoroční účast ve druhé lize, dále tři sezony v divizi. Dnes „Lokotka“ startuje v I. A třídě a využívá kvalitní práce s mládeží. Podzimní vystoupení a přezimování na 12. místě hodnotil předseda klubu Jiří Pečenka.

Jak jste spokojeni při pohledu na podzimní tabulku?
Na tabulku se nám nekouká vůbec dobře. Soutěž je nesmírně vyrovnaná a spokojenost s podzimem u nás tedy rozhodně nepanuje.

Co vás během podzimu nejvíc trápilo a naopak potěšilo?
Jako tradičně na podzim máme špatný vstup do soutěží, kdy začátkem soutěže dáváme horko těžko vůbec sestavu dohromady a to s ohledem na různé brigády či dovolené našich hráčů - studentů v zahraničí, kteří se vrací povětšinou kolem 4. – 5. kola. Co naopak potěšilo je větší zapojení našich loňských dorostenců do kategorie mužů. Někdy jsme nepředváděli úplně špatný fotbal, ale velkým problémem pro nás bylo vstřelit i z těch nejvyloženějších šancí branku. Naopak nás soupeři dokázali potrestat téměř za každou naši chybu

Vzpomeňte na nejvydařenější zápas a porážku, která nejvíc mrzela.
Nejvydařenější zápas bych vzpomenul asi zaslouženou výhru na horké půdě ve Vacově 3:1, po prohraném poločase. Mrzí v podstatě každá porážka, ale nejvíce asi ta v Bavorovicích, ve všech souvislostech, a pak zejména prohry doma s Týnem a ve Větřní, kdy jsme dokázali dohnat dvougólovou ztrátu, abychom v samém závěru vždy nakonec inkasovali a odešli ze hřiště bez bodů.

Kdo patřil mezi hlavní tahouny vašeho mužstva?
Tady je těžké jmenovat jednotlivce, snažíme se o týmový výkon, ale jestli už to musí být, tak určitě bych jmenoval hráče Nechuta, Kamiš, Sudek, Květoun a Roden, kteří tvořili kostru týmu.

Co říkáte tabulce po podzimní části a kvalitě soutěže? Komu dáváte největší šance v boji o postup?
Tabulka je nesmírně vyrovnaná a myslím, že každý může porazit každého. A největší šance? Tady jsou po stránce hráčské i funkcionářské hodně silné Bavorovice, které touží po postupu, a na záda jim budou dýchat Týn a Slavie.

Kdy se poprvé sejdete na tréninku a jak bude vypadat příprava na jaro?
Příprava na jaro bude u nás zahájena třetí týden v lednu a vsadíme na osvědčený loňský model, tj. spinning, terén, hala a později umělky. V plánu je i soustředění.

Na čem musíte přes zimu zapracovat?
Asi jako všichni a všude na fyzické kondici a v herní části pak na odstranění někdy až naivních chyb v obranné činnosti, za které jsme vždy draze zaplatili.

A jaké plány ohledně hráčských změn máte na zimu u vás?
Jsme klub, který dlouhodobě staví na vlastních odchovancích. Zatím nepředpokládáme žádné změny směrem ven, jen snad Květoun by část sezony měl trávit v zahraničí. Naopak počítáme s návratem dlouhodobě zraněného Marka Růžičky a nové akvizice až s dalekého Japonska, Yu Koneko, který se s námi již část podzimu připravoval.

S jakými plány půjdete do jarní části?
Cíl do jarních odvet je vlastně úplně jednoduchý, prostě mít lepší jaro než byl podzim.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ján Honza