Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice po výhře v Milevsku stráví zimu v čele I. A třídy

 
pondělí, 13. listopadu 2017, 22:04

K předehrávanému prvnímu jarnímu kolu zajížděli v sychravém sobotním odpoledni bernartičtí fotbalisté do Milevska, kde se střetli na umělce s rezervou mužstva krajského přeboru.

Hostitelům se podzimní část soutěže vydařila a jsou v horní polovině tabulky. V derby zápasech vždy bývá zajímavá podívaná, i když za velkého chladu nebyl fotbal příliš atraktivní. Zápas byl v první půli zcela vyrovnaný. Ve druhém poločasu favorit utkání domácí poněkud přitlačil na jejich polovinu a byl herně lepší. Podařilo se mu z několika šancí dát gól, který se ukázal být pro konečný výsledek rozhodujícím. Hosté ještě v úplném závěru zápasu neproměnili penaltu, ale to už nemohlo na výsledku nic změnit. Domácí odehráli dobré utkání a byli lídru tabulky zdatným a vyrovnaným soupeřem. Bernartice si udržely velmi dobrou bilanci z posledních zápasů podzimu a zaslouženě přezimují na prvním místě tabulky.

Od počátku bylo utkání vyrovnané. V 10. minutě tvrdou střelu Skalického z dálky bernartický gólman Tomáš Fučík zlikvidoval. O dvě minuty později na druhé straně kvalitní kolmou přihrávku Trantiny zužitkoval Kovář, jeho střelu však odrazil nohama mladý milevský brankář Mára na roh. V 19. minutě dobře vypálil T. Češka avšak pouze do boční sítě soupeřovy brány.

Velkou příležitost k otevření skóre zápasu měl domácí Alexa, po přihrávce od Pince však z dobré pozice nikým neatakován trestuhodně překopl bernartickou svatyni. Ve 35. minutě vypálil na bernartickou bránu z dálky Filip Milaberský, jeho parádní střelecký pokus vyrazil s obtížemi bernartický gólman do pole. Staněk dobře zakončoval ve 40. minutě hry, avšak kvalitní zákrok brankáře Máry mu radost z předpokládaného brankového úspěchu zhatil. Kovářův trestný kop skončil v poslední minutě první půle pouze na domácí zdi. Mužstva odcházela do tepla kabin za nerozhodného bezbrankového stavu.

Druhý poločas začali lépe hosté. Ve 47. minutě měl na kopačce gól stoper Novák, po centru Mrkáčka z poloviny hřiště se dostal k míči za obranu domácích zcela neatakován. Jeho střela, snad z malého vápna, však skončila pouze nad Márovou bránou. V 53. minutě výborný střelecký pokus Staňka, směřovaný k vzdálenější tyči. Míč milevský gólman se značnými obtížemi vytěsnil mimo brankovou tyč a rezultoval rohový kop.

Převahu přetavili ve vítězný gól

Tlak hostů sílil a hrálo se pouze na polovině domácích. Ve 67. minutě měli z brejku obrovskou šanci a po delší době mohli skórovat paradoxně domácí. Kutilovu střelu však brankář Tomáš Fučík chytil. Jím vyhozený balon se po dalším dotyku spoluhráče dostal k Rakovanovi, který po pravé straně unikl domácímu beku a jeho prudkou přihrávku do ohně ještě v téže minutě tentokrát již bezpečně napálil nabíhající stoper Jakub Novák do sítě a hosté se zcela zaslouženě po urputném dobývání domácí brány a hlavně po předváděné hře ve druhé půli dostali do jednobrankového vedení – 0:1.

Po tomto hostujícím gólu se průběh utkání opět vyrovnal a hrálo se nahoru dolů, ovšem už bez větších šancí na obou stranách. Až závěrečná desetiminutovka vyburcovala milevskou rezervu k větší aktivitě. V závěru ve snaze vyrovnat si brankové příležitosti pro tuto možnost vytvářeli. V 82. minutě střelu Pince odvrátil bernartický brankář na roh, z něhož po centru na zadní tyč hlavičkoval obránce Zbyněk Červenka nad bránu. V 86. minutě střelu v závěru velmi aktivního Pince vyrazil od tyče Fučík na další roh.

Poslední slovo však měli v utkání hosté. Po zahrání domácího borce rukou v pokutovém území v 90. minutě nařídil rozhodčí pokutový kop. Míč si postavil na značku tentokrát Daniel Smrčina, jeho střelu k pravé tyči brankář Mára vystihl a míč vyrazil na roh. Do konce utkání se již na stavu nic nezměnilo.

Bernartice tak vybojovaly druhé jednobrankové vítězství na hřišti soupeře v řadě a zaslouženě okupují první místo ve výsledkové tabulce soutěže. Historicky přezimují na úplném vrcholu.


FC ZVVZ Milevsko B – Sokol Bernartice 0:1 (0:0)

Branka: 67. Jakub Novák. Rozhodčí: Lukáš Tauber – Hana Weidenthalerová, Matěj Toucha. ŽK: 2:1 (59. Brož, 75. Zbyněk Červenka – 72. T. Češka). Diváků: 70. Hráno na UMT. Hostující Daniel Smrčina neproměnil v 90. minutě penaltu.

Milevsko B: Mára – Filip Milaberský, Martin Novotný, Mácha, Zbyněk Červenka (K) – Vladimír Charypar (72. Petřík), Pinc, Skalický, Alexa – Csanda (65. Kutil), Brož. Trenéři František Doubek a Jiří Jordán.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Kovář (88. Sláma), Novák, Mrkáček, Tomáš Češka – Kukrál, Smrčina – Staněk (60. Ťupa), Trantina, Ondřej Fučík (71. Kloboučník) – Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák