Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trantina úřadoval ze vzduchu a jeho Bernartice ovládly derby s Milevskem B

 
pátek, 29. září 2017, 17:03

Sokol Bernartice potvrdil, že bude letos patřit mezi adepty špice I. A třídy. V dohrávaném prvním kole si doma v derby poradil s milevskými mladíky pohodlně 4:0. A to ještě domácí tým neproměnil brankářem Fučíkem pokutový kop. Skvělý individuální výkon předvedl Karel Trantina, který třemi hlavičkami země - vzduch opanoval zápas hattrickem.

V dohrávaném prvním kole krajské I. A třídy se uskutečnilo očekávané derby Bernartic s milevskou rezervou. Tato utkání mají vždy zvláštní náboj a nejinak tomu bylo i tentokrát. Domácí chtěli odčinit porážku z Chýnova a vstoupili do utkání aktivně. Vlastně celý první poločas ve hře dominovali a téměř nepustili mladé hostující mužstvo na svou polovinu hřiště. Dvoubrankové vedení v prvním poločasu však nevyjadřovalo reálné dění na trávníku. Spousta akcí, které si domácí vytvářeli, však ve většině případů skončilo na stoperu Marku Masopustovi, který odehrál skvělý zápas a byl všude, kde být měl.

Od počátku druhé části utkání postupně Milevští srovnali krok a byli téměř dvacet minut rovnocenným soupeřem, i když do brankových příležitostí je domácí obrana nepouštěla. Ke konci zápasu opět dominovali ve hře Bernartičtí a hosté si odvezli nakonec čtyřgólový příděl.

V utkání měli od počátku jasně navrch domácí. První střelu sice vyslal na domácí bránu Skalický, který však střílel v 8. minutě z velké dálky nad a to bylo ze strany hostů v první půli, co se střelby týče, v podstatě vše. Ten samý aktér byl u další akce domácích, když v pokutovém území fauloval Kováře a rozhodčí nařídil pokutový kop. V 10. minutě si postavil míč na bílý puntík domácí specialista na tuto činnost brankář Tomáš Fučík. Jeho nepříliš prudkou střelu k tyči však mladý milevský gólman Vanýsek vystihl a míč lapil. To domácí nijak nepoznamenalo a hned v další minutě po centru Kováře z pravé strany si na míč naskočil Karel Trantina a hlavičkou nedal brankáři šanci - 1:0.

Ve 14. minutě Smrčinův centrovaný míč hlavičkoval Staněk nad bránu. O minutu později trefil krásnou točenou střelou Ťupa spojnici břevna a tyče. Adam Rakovan hlavičkoval ve 28. minutě pod břevno, brankář Vanýsek však vytáhl skvělý zákrok a míč vytěsnil nad břevno. Ve 38. minutě překopl vysoko bránu domácí Staněk. Ke konci poločasu se domácí přece jen dočkali zvýšení náskoku. Na míč Kovářem zahrávaného rohového kopu z levé strany si u zadní tyče nejvýše vyskočil opět Karel Trantina a hlavičkou překonal milevského gólmana podruhé - 2:0. Do kabin odcházela mužstva s dvoubrankovým náskokem domácích.

Do druhého dějství nasadilo Milevsko dva nové hráče a na jeho hře se to okamžitě projevilo. Doposud odevzdaní hosté začali s domácími srovnávat hru a pokoušeli se o rychlé útočné akce. Bernartická propracovaná obrana však opět dominovala a na dostřel své svatyně a do brankových šancí je vůbec nepouštěla. V 61. minutě Brožovu střelu domácí gólman, který byl v zápase jinak téměř bez práce, v pohodě lapil. V 73. minutě zahrával z levé strany rohový kop tentokráte Kukrál, jeho centrovaný míč hlavičkoval Rakovan, brankář míč vyrazil pouze k stopéru Jakubu Novákovi, který jej v pohodě vrátil za jeho záda do sítě - 3:0.

V 76. minutě postupoval po perfektní přihrávce od Ťupy na milevskou bránu osamocený Smrčina, brankář Vanýsek však proti němu vyběhl a jeho střelu odrazil nohama do bezpečí. V 87. minutě nejprve střílel Kovář na zadní tyč, avšak teč obránce míč odrazila na roh. Po jeho zahrání z levé strany Kukrálem si na zadní tyčí na míč naskočil po třetí v zápase Karel Trantina a završil hlavičkou své perfektní střelecké představení - 4:0. Vytvořil tak unikátní, málokdy vídaný "hlavičkový" hattrick. Utkání se pak již v klidu dohrálo do konce.

U hostů je nutno vyzdvihnout vynikající výkon nestárnoucího Marka Masopusta, který byl jako stoper a správný kapitán vždy všude, kde měl být. Nebýt jeho nadstandardního výkonu, byl by výsledek utkání mnohem vyšší. Bylo až obdivuhodné, co vše v obranné činnosti obstaral. U domácích je třeba zhodnotit kolektivní výkon celého mužstva. Obrana byla opět velmi kvalitní, záložní řada jasně dominovala nad tou soupeřovou. Výborný individuální výkon podal Trantina.


Sokol Bernartice – FC ZVVZ Milevsko B  4:0 (2:0)

Branky: 11., 43. a 87. Trantina, 73. Jakub Novák. Domácí brankář Tomáš Fučík neproměnil v 10. minutě penaltu. Rozhodčí: Petr Nedvěd – Radek Valeš, Jaroslav Kollmann. DFA: František Bumba. ŽK: 3:2 (69. Ondřej Fučík, 71. Rakovan, 87. Trantina – 36. Zbyněk Červenka, 87. V. Mácha). Diváků: 100.

Bernartice: Tomáš Fučík – Kovář, Novák, Mrkáček (57. Kloboučník), T. Češka (46. Ondřej Fučík) – Kukrál, Smrčina – Staněk (73. Stan. Češka), Trantina, Ťupa – Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Milevsko: Vanýsek – Petřík, V. Mácha, Marek Masopust, Zb. Červenka – Skalický (75. Pěchota) – Brož, Filip Milaberský, Vlad. Charypar – Hubáček (46. Římanek), Csanda (46. Kutil). Trenér Jiří Jordán.

Napsal(a) Jan Šerhant/Sokol Bernartice | Foto Petr Vlasák