Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tomáš Smékal plní v Bavorovicích roli kanonýra

 
čtvrtek, 14. září 2017, 22:16

Útočník Tomáš Smékal (26) si svými střeleckými kousky vysloužil na krajských trávnících renomé obávaného snajpra. Góly dával v mateřské Dřítni, v Jankově v krajském přeboru a divizi a od léta v Bavorovicích, které se po roční odmlce vrátily do I. A třídy. „Chci mými góly pomoci klubu k co nejvyššímu umístění,“ říká po zdařilém startu v černobílém dresu Marineru, v němž zatím zaznamenal čtyři branky.

Tomáši, utkání s Větřním jste nedohrál, o přestávce jste musel střídat. Co se vám stalo?
Po zápase s Planou jsem následující dny cítil bolest achilovky. Po čtvrtečním tréninku, před zápasem s Větřním, jsem věděl, že to není úplně ono, ale do zápasu jsem chtěl zasáhnout. Bohužel už od nějaké 35. minuty jsem věděl, že musím o poločase střídat, protože bolest achilovky se stupňovala.

První poločas jste gólově obstaral vy. Obrana soupeře vám nechala dostatek místa a času?
První gól padl po našem rohu, kdy ho výborně zahrál Štěpánek na úroveň penalty a mně stačilo pouze nastavit správně hlavu a balón usměrnit do brány. Druhý gól padl po brejku do rozhozené hostující obrany, kdy jsem dostal míč do strany, uvolnil se přes dva hráče a střelou za vápnem k tyči se prosadil podruhé.

Vstup do soutěže se Marineru podařil. Počítali jste se ziskem devíti bodů?
Nevím, s čím počítalo vedení klubu, ale já jsem po příchodu viděl veliký potenciál. Přišlo mnoho nových a kvalitních kluků do této soutěže. Příprava neprobíhala asi úplně podle našich představ, kdy jsme sice vyhrávali, ale dostávali spoustu laciných gólů, které jsem přičítal nesehranosti nás všech. Teď vidím, že si vše pomalu začíná sedat, a věřím, že se budeme ještě nadále zlepšovat.

Ztratili jste jen v Týně, který bude doma těžkým oříškem pro všechny.
Zápas v Týně byl těžký. Domácí na nás hned od úvodu vlétli a my nevěděli, kam dřív skončit. Po obdrženém gólu se nám povedlo z ojedinělé akce srovnat a najednou jsme byli lepší my. Následně jsme měli obrovskou příležitost ještě v prvním poločase jít do vedení, ale to jsme odmítli a domácí nás potrestali. O poločase jsme si něco řekli a hned po pěti minutách druhé půle jsem měl dvě velké příležitosti vyrovnat, jenže jsem je neproměnil. Ve druhé polovině byli domácí lepším mužstvem, ale bůh ví, jak by zápas dopadl, kdybych aspoň jednu z příležitostí proměnil.

V Bavorovicích jste zatím spokojený? S kým si na hřišti nejvíce rozumíte?
Určitě jsem. Zatím nemám důvod, proč být nespokojený. Výsledkově se nám daří a celkově jako tým fungujeme dobře. Zejména po zápasech (smích). Myslím, že jsem si sedl se všemi svými spoluhráči, nejvíce s Jirkou Hanouskem a Filipem Šafránkem.

Dal jste si nějakou střeleckou metu, kolik gólů byste chtěl nastřílet?
Nic takového jsem si nenastavil. Chci dát co nejvíce gólů, proto mě klub asi také přivedl a chci mými góly klubu pomoci k co nejvyššímu umístění.

Kde byste chtěl Bavorovice vidět po posledním kole?
Co nejvýše to půjde. Uvidíme, kde to nakonec bude.

Co zatím říkáte úrovni I. A třídy?
Každá soutěž má svoji kvalitu. Určitě se to nedá srovnávat s divizí, kde ve většině klubů působí bývalí ligoví hráči. Ale i v této soutěži jsou výborní fotbalisti, kteří mají své kvality. Takže zatím si na úroveň nestěžuji.

V Jankově jste hrál divizi. Není to pro vás málo, krok zpátky?
Bohužel má životní, pracovní a zdravotní situace mi nedovolila v Jankově nadále pokračovat.

Proč jste se rozhodl z Jankova odejít? Nechtělo se vám cestovat?
Jak jsem již uvedl, bohužel to nešlo. Cestování bylo náročné, ale zvládnout se to dalo. V Jankově byla pomalu každá cesta na zápas spojená s výletem, což bylo příjemné, ale velice časově náročné.

Nechybí vám jankovští fans? V Bavorovicích je daleko komornější prostředí. Vnímáte to na hřišti?
Chybí! Bylo to něco nepopsatelného. Nikdo ani v divizi neměl lepší fans, kteří nás podporovali i ve venkovních zápasech. Bylo to jedním slovem úžasné.

Chodíte se dívat na mateřský klub v Dřítni? Sledujete jeho výkony?
Ano, chodím se dívat. Po prvních kolech to nevypadlo nějak růžově, ale po dvou vyhraných zápasech po sobě se na tabulku kouká lépe. Doufám, že se klukům bude i nadále dařit a fotbal je bude bavit.

V neděli míříte ke šlágru kola Na Křemelku do Strakonic, které stejně jako Bavorovice padly v Týně. S jakými plány půjdete do utkání a nastoupíte v něm vůbec?
Plány určitě budou vstoupit do utkání aktivněji, než tomu bylo v Týně a nedostat brzy gól. Budeme chtít hrát zodpovědně zezadu a spoléhat na brejky. Domácí budou určitě favority, ale jedeme tam vyhrát. Zda i já do utkání zasáhnu, uvidím až v samotný den utkání. Teď mám nějaké léky, snad mi pomohou.

Zároveň to bude souboj ostrostřelců Zušťáka a Smékala. Co vy na to?
Uvidíme, zda to bude souboj nás dvou. Nechci předbíhat, ale pokud do zápasu zasáhnu, budu chtít týmu pomoci góly urvat tři body.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák