Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice se po výhře s Planou vyhouply do čela

 
úterý, 12. září 2017, 08:40

V 5. kole krajské I. A třídy se Bernartičtí na domácím hřišti utkali s týmem z Plané nad Lužnicí, loňským účastníkem nejvyšší krajské soutěže. V prvním poločasu byli lepším mužstvem, kombinační hrou soupeře dostávali pod tlak a zaslouženě poločas vyhráli. Ve druhé části hry se karta poněkud otočila, hosté byli aktivnější, ale brankové šance si nevypracovávali. Domácí dali po pěti minutách hry gól, na který hosté odpověděli. Dále se tlačili do zakončení, avšak pevná bernartická obrana jim již skórovat neumožnila a tak bojovné utkání nakonec skončilo zaslouženým vítězstvím domácích.

Od počátku zápasu byli domácí aktivnějším a kombinačně lepším mužstvem. V 9. minutě dostal přesnou přihrávku od Smrčiny po pravé straně nabíhající Rakovan, jeho střílenou přihrávku po zemi napálil z první atakovaný průbojný Jakub Suchan do sítě - 1:0. O tři minuty později Trantinův trestný kop z velké vzdálenosti brankář Martinka chytil. V 17. minutě po úniku Rakovana z levé strany jeho střelu z úhlu k bližší tyči vytáhl plánský gólman na roh. Dobrý střelecký pokus Kukrála vytěsnil od pravé tyče brankář ve 21. minutě na roh. Ve 26. minutě zahrával z levé strany rohový kop Kukrál, na jeho centr si naskočil na bližší tyči Adam Rakovan a hlavičkou pod víko zajistil domácím dvoubrankový náskok - 2:0.

První akci hostů, která stála za zaznamenání, provedl v 28. minutě Hofbauer, dostal do pravé strany dobrý balón, avšak jeho střela skončila nad bernartickou bránou. O deset minut později Pospíchalovu střelu vytáhl bernartický gólman Tomáš Fučík na roh. Ve 42. minutě unikl po levé straně Ondřej Fučík, jeho přihrávku po zemi do pokutového území podél celé brány nikdo ze spoluhráčů nezachytil, z dobré šance nic nebylo. Do kabin k poločasové pauze odcházela mužstva s dvoubrankovým vedením domácích.

Ve druhé části utkání začali hrát aktivněji hosté. Trestný kop Pěknice ve 48. minutě skončil nad bránou. V 51. minutě se povedla domácím opět jedna velmi zdařilá akce, při které přečíslili soupeřovu obranu. To Suchan našel na pravé straně přesně Rakovana, který pronikl osamocen do pokutového území. Přihrál míč přes teč hostujícího brankáře lépe postavenému Václavu Ťupovi, který ho dorazil do opuštěné plánské brány - 3:0.

Plané „vlastenec“ nepomohl

Domácí vědomi si svého náskoku pak nikam nespěchali a nechali tvořit hru hostům. Ti se vehementně snažili o kontaktní gól. Gólové šance si však nevypracovávali, protože domácí je celoplošně velice dobře vykrývali a to, co se dostalo k pokutovému území, jejich nechybující obrana v pohodě odvracela. Po jediném závaru před bránou v 60. minutě ale inkasovali. To unikl po pravé straně Hofbauer a jeho přihrávaný míč si na přední tyči srazil domácí stoper Jakub Novák do vlastní brány - 3:1.

Tento herní moment však domácí nijak nedeprimoval, ale hostům stále dával naději na lepší výsledek. V 64. minutě vypálil Suchan jen vedle Martinkovy brány. Po centru Kukrála v 69. minutě hlavičkoval na přední tyči Rakovan mimo brankovou konstrukci. O minutu později po jeho přihrávce střílel Ťupa vedle brány. Nebezpečná střela Hofbauera z pravé strany skončila v 72. minutě jen těsně vedle vzdálenější tyče v autu. Další střelecký pokus Plánských v 76. minutě aktivního Pěknice bernartický gólman skryl ve svých rukavicích.

Poslední patnáctiminutovku se hosté zarputile snažili o snížení dvoubrankového manka, ale dobrá aktivní obrana domácích jim proniknutí před svou svatyni neumožňovala. Naopak v 90. minutě unikl z pravé strany Rakovan a jeho křížnou střelu vytáhl gólman Martinka na roh. Ke konci trochu vyhecované utkání skončilo zcela zaslouženě vítězstvím Bernartických, které katapultovalo při vyrovnanosti soutěže na první místo v tabulce.     

Příští střetnutí odehrají Bernartice opět na domácím hřišti v neděli 17. září a soupeřem jim bude Lokomotiva Veselí nad Lužnicí. Začátek je stanoven na 16:30 hodin.


Sokol Bernartice – Sokol Planá nad Lužnicí 3:1 (2:0)

Branky: 9. J. Suchan, 26. Rakovan, 51. Ťupa – 60. Novák (vlastní). Rozhodčí: Tauber – Kroutl, Průchová. ŽK: 1:2 (84. Buriánek – 39. Lad. Švec, 86. Hofbauer). Diváků: 100.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Mir. Suchopár (60. Tomáš Češka), Jakub Novák, Trantina, Ťupa – Daniel Smrčina, Kukrál – Staněk (76. Sláma), Jakub Suchan (80. Martin Buriánek), Ondřej Fučík – Adam Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Planá: Martinka – Handrejch, Polišenský, Anděl, Janovský – Jiří Pospíchal (K) (76. Sedláček), Pösinger – Hofbauer, Marek Pěknic, Matěj Novák (80. Filip Drtina) – Lad. Švec (76. Vaníček). Trenér Michal Turek.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák