Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Velešín odjel z Prachatic s půltuctem gólů

 
středa, 6. září 2017, 18:45

Mladý tým prachatického Tatranu si po dvou bodových ztrátách s českobudějovickými kluby (se Slavií doma 1:2, s Loko 2:2) zabral proti Velešínu, jemuž nasázel na vlastním trávníku šest branek. Polovinu zařídil agilní Martin Juroš.

„V prvním poločase nám na fotbal svítilo příjemné sluníčko a na takový debakl to v žádném případě nevypadalo. Domácí mužstvo disponuje velice rychlými hráči, ale jejich útoky a následně střely naše obrana v čele s brankařem Schneiderem stačila zlikvidovat,“ řekl k úvodním minutám velešínský trenér Miroslav Lenčéš.

V 18. minutě se do první šance dostal útočník Velešína Mikeš, ale nedal. Ve 20. minutě hráči Tatranu našli skulinku v hostující obraně a nepokrytý Juroš pohodlně zavěsil – 1:0. Ve 26. minutě se ke střele z 25 metrů odhodlal velešínský Šulek, ale brankář Prachatic Hopfinger skvěle zasáhl. „Prachatice nás na deset minut zatlačily a vypadalo to, že nám nechtějí půjčit míč. Ten ve 38. minutě vybojoval Papoušek, nahrál za obranu Šálkovi, který postupoval sám na brankáře Hopfingera, ale ten jeho střelu k tyči bravurně vyrazil na roh. To bylo z naší strany do poločasu vše,“ popsal velkou možnost na vyrovnání Lenčéš.

Tlak Tatranu vyústil v pět gólů

„Do druhého poločasu začalo pršet a nám to přitížilo. Začali jsme být u soubojů o míč pozdě a útoky domácích létaly do naší obrany zprava zleva,“ uvedl k velké převaze domácích.  V rozmezí dvou minut bylo o osudu utkání rozhodnuto. Udeřilo v 57. minutě, kdy Juroš prošel hostující obranou a střelou po zemi k tyči zvýšil na 2:0. Za dvě minuty střelu Fischera vyrazil gólman Schneider tak nešťastně, že trefila dobíhajícího obránce do nohy a od ní se míč odrazil do vlastní branky - 3:0.

Závěr zápasu se odehrával za stálého tlaku domácích. „Začaly nám rapidně ubývat síly a nestačili jsme odrážet útoky Prachatic, které toho dokázaly využít,“ dodal Lenčéš. Prachatičtí zúročili převahu v 69. minutě Kadlecem, v 76. minutě z penalty Jurošem, jenž završil hattrick, a čtyři minuty před koncem Fischerem, který uzavřel na konečných 6:0.


FK Tatran Prachatice – FC Velešín 6:0 (1:0)

Góly: 20., 57. a 76. (pen.) Juroš, 59. vlastní (Severa), 69. Kadlec, 86. Fischer.

Sestava FC Velešín: Schneider – Zimek, Pomije, Severa, Šebesta (61. Lefan) – Papoušek (46. Trestr), Falc, Šálek, Hrmo – Semerád (73. Čulík), Mikeš (86. Škuta). Trenér Miroslav Lenčéš.     

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach