Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strakonice trestaly zaváhání Velešínských

 
pondělí, 28. srpna 2017, 12:59

V prvním kole si bodově úspěšné týmy daly dostaveníčko ve Velešíně. Tam zavítal ambiciózní nováček ze Strakonic.

Prakticky polovina prvního poločasu byla taková celá vyčkávací. Domácí se nikam nehnali, vědomi si síly soupeře, se spíše soustředili na pozorné bránění. Hosté sice drželi míč častěji na svých kopačkách, ale do šancí se nedostávali. Z úvodu stojí za zmínku snad jen Kostkova křížná přízemní střela, která minula levou tyč.

Vše změnila až 28. minuta, kdy si Václav Dohonyi narazil míč s Kostkou a povedenou střelou z hranice vápna nedal Schneiderovi šanci - 0:1. Uběhly sotva dvě minuty a Strakoničtí měli již dvoubrankový náskok. Kratochvíl narýsoval nádhernou přihrávku na nabíhajícího Jana Maršalu, ten byl sám před brankářem a umístěnou střelou zvýšil na 0:2.

Hosté kontrolovali vývoj střetnutí a krátce před pauzou mohli přidat další gól, to když se dostali do přečíslení tří proti dvěma, ale šanci zazdili a domácí vzápětí trestali. Papoušek u levého rohového praporku vybojoval na obránci zdánlivě ztracený balón, na hranici šestnáctky našel Šálka, jenž posunul míč lépe postavenému Martinu Hrmovi a ten zacílil přízemní střelou přesně - 1:2.

Začátek druhého dějství byl poněkud opatrnější. Po deseti minutách hry měli hosté výhodu přímého kopu. K míči se postavil Kostka, branku těsně minul. Na druhé straně střílel vedle branky i Hrmo. Pak si hodně oddychl velešínský gólman Schneider, který odkopem nastřelil napadajícího útočníka, ale míč proskotačil vedle domácí svatyně.

Strakonický kanonýr Zušťák si na svou gólovou příležitost musel počkat až do 64. minuty střetnutí. Schneidera tvrdou ranou neprostřelil. Domácí se sice snažili o smazání jednogólového manka, ale zkušení hosté si své vedení pozorně hlídali a Velešínské do šancí nepouštěli. Navíc v 73. minutě odskočili na rozdíl dvou branek. Za Zušťákovým pasem se vydal Václav Dohonyi, přetlačil bránícího kapitána Zimka a přeloboval Schneidera - 1:3. Bylo rozhodnuto.

Strakoničtí navíc dokázali přidat další góly. Obraně pláchnul Kostka, pronikl do vápna, předložil míč Janu Zušťákovi a bylo to už 1:4. Další gól domácí svému soupeři doslova darovali. Sám na Schneidera postupoval Kostka, úspěšný však nebyl, ale vyražený míč dokázal dorazit do branky střídající Petr Cibulka - 1:5.

V posledních minutách mohli Velešínští nepříznivý vývoj alespoň zkorigovat, šance však zůstaly nevyužity. Šálek našel na pravé straně nabíhajícího Mikeše, ten však branku netrefil. Vzápětí sice Šálek z vápna branku trefil, gólmana Víta Reisera zachránilo břevno. Hosté si po zásluze odvezli od komína Jihostroje tři body po přesvědčivém vítězství.

Miroslav Lenčéš, trenér Velešína: „Hrubé chyby ve všech řadách nás srazily na kolena. Přitom utkání začalo ve volnějším tempu, soupeři se navzájem oťukávali a na takový debakl to vůbec nevypadalo. Mužstvo Strakonic disponuje s hráči se zkušenostmi, kteří hrávali ve vyšších soutěžích. Proto narůstající respekt k nim, začínal našim hráčům svazovat nohy. Jejich profesorský fotbal nás pomalu ukolébával, jejich přesné přihrávky putovaly z nohy na nohu po celém hřišti. Po dvou inkasovaných gólech se začala hra vyrovnávat, ale ke kloudnému zakončení jsme se nedostali. Krátce před poločasem jsme snížili a do druhé půlky  nastoupili v lepším světle. Soupeře jsme zatlačili k jejich vápnu, ale vyloženou šanci jsme si nevypracovali. Paradoxně, když jsme měli více ze hry, udělali jsme hrubou chybu v záloze, obrana také propadla a hosté v 74. minutě zvýšili na 1:3. Tahle branka nás srazila na kolena a po dalších obrovských chybách jsme dostali další dva góly. Tentokrát jsme hostům naservírovali góly na zlatém tácu.“


FC Velešín - FK Junior Strakonice 1:5 (1:2)

Góly: 43. Hrmo - 28., 73. Dohonyi, 30. Maršala, 78. Zušťák, 80. Cibulka. Rozhodčí: Izugrafov - Klimeš, Bumba. ŽK: 0:1 (Kalianko).

Velešín: Schneider - Šebesta, Trummer, Pomije, Zimek - Hrmo (65. Mikeš), Falc, Šálek, Šváb (71. Trestr) - Semerád, Papoušek.

Strakonice: V. Reiser - Kočí, Kalianko, M. Šrámek, Gondek - Dohonyi, Kratochvíl (69. Cibulka), Kostka (84. Tůma), Maršala (67. Máška) - V. Šrámek, Zušťák (81. Beran).

Napsal(a) Libor Granec