Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jaroslav Vondrášek: Třetí místo nikdo nečekal

 
pátek, 16. prosince 2016, 20:38

Olympie Týn nad Vltavou zásluhou deseti utkání bez porážky v řadě poskočila v tabulce na třetí příčku. Přitom do sezony vstupovala spíše s rozpaky, neboť po velkých změnách v kádru byla oslabena o několik opor. Přezimování na třetím místě čekal asi málokdo... Trenér Jaroslav Vondrášek mohl být při hodnocení podzimu maximálně spokojený. Týnští navíc jako jediní v A skupině I. A třídy dokázali obrat o body suverénní Dražice.

Jak hodnotíte vaše postavení v tabulce? Splnila podzimní část očekávání?
Třetí místo po masivním odlivu hráčů asi málokdo čekal. Myslím, že je to dobré. Jako trenér neumím hrát o klidný střed tabulky, takže podzim mé očekávání splnil. Ovšem klukům v kabině říkám, ať to berou s pokorou. Prostě jsme poctivě přistoupili k přípravě i zápasům a výsledky se dostavily. Měli jsme i kus sportovního štěstí.

V čem vás mužstvo nejvíce potěšilo? Co byly jeho silné stránky?
Vždy jsme hráli s maximálním nasazením, to mám rád.

Podívejme se na první polovinu soutěže také z té druhé stránky. Čím vás naopak Vaši svěřenci příliš nepotěšili nebo dokonce zklamali?
O ničem zásadním nevím.

Pokud byste měl vybrat zápas, který byste označil jako nejpovedenější a který naopak skončil propadákem. Jaké by to byly?
Jediný propadák byl zápas s Blatnou, to si skutečně za rámeček dát nemůžu. Ovšem zápas s Dražicemi zase ukázal, že jsme schopni hrát krásný fotbal v maximálním zatížení celých 90 minut a bavit diváky kvalitním výkonem.

Jakou plánujete zimní přípravu a s jakými cíli půjdete do druhé poloviny sezóny?
Zimní přípravu plánuji spolu s Honzou Meidlem takovou, abychom byli na jaře lepší než soupeři.

Poslední otázkou je, kdo z vašich svěřenců vás oslovil natolik, že byste ho zvolil jako nejlepšího hráče podzimu.
Takové hodnocení nemám rád. Každý hráč vydal v sezoně ze sebe to nejlepší, co uměl. Všichni byli jedinečným přínosem pro konečný výsledek. Důležité je poskládat tým tak, aby se co nejvíce vytěžilo z dovedností jednotlivých borců ve prospěch celého týmu. Na tom je postaven úspěch kolektivní hry. Nejlepší hráč z pohledu trenéra neexistuje. Toto hodnocení nechme na divácích. Ale mám v týmu jednoho borce, který je momentálně nenahraditelný, a tím je Michal Šonka.

Napsal(a) FK Olympie Týn n/Vltavou | Foto Petr Vlasák