Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Po generálce s Benešovem najíždí Dynamo na tréninkový cyklus, který je běžný v sezoně

 
sobota, 15. července 2017, 18:31

Áčko budějovického Dynama absolvovalo na Složišti poslední přípravný zápas před ostrým startem sezony 2017 – 18. Vítězství nad třetiligovým Benešovem v poměru 2:0 bylo zasloužené. Domácí tým se líbil především v úvodním poločase, kdy stanovil výsledek. V sobotu 22. července zajíždí svěřenci Davida Horejše do středních Čech k duelu se Slovanem Velvary v rámci MOL Cupu a v neděli 30. července nastoupí na Střeleckém ostrově v 1. kole Fotbalové národní ligy proti Viktorii Žižkov.

Po utkání s Benešovem se trenér David Horejš pustil do rozboru. „Po těžkých zápasech s prvoligovými celky jsme si vybrali třetiligového soupeře, i když ani ten se nedá porazit snadno. První půle byla z naší strany velice dobrá. Dařila se kombinace, byl tam pohyb. Přístup hráčů byl velice dobrý. Dali pěkné góly a vytvořili si další šance. Ve druhé půli jsme poslali na trávník postupně všech sedm hráčů z lavičky a chyběl nám větší klid ve finální fázi,“ konstatoval Horejš.

V druholigové generálce chyběli v černobílém dresu velké opory Roman Wermke s Ivem Táborským. „Romana potkaly menší zdravotní problémy. Nechali jsme ho odpočívat, aby se dal do pořádku. V přípravě toho nahrál hodně. Ivo doléčuje kotník,“ vysvětlil hlavní trenér, který neměl k dispozici ani Adriána Čermáka. „Až nastoupí všichni tři, bude mužstvo každopádně silnější,“ poznamenal. 

Doladí Dynamo příchod Petra Javorka?

Předchozích pět vystoupení pod letním sluníčkem absolvovalo Dynamo v celkovém součtu s dobrou bilancí: Sezimovo Ústí 6:0, Táborsko 0:1 po penaltách, Slavia Praha 0:0, Viktoria Plzeň 1:5, Zbrojovka Brno 2:0. „Spokojenost vládne hlavně s přístupem kluků. Musím říct, že od nich byl skvělý. Sehráli jsme těžká utkání. Myslím, že nám dařilo, jak výsledkově, tak herně. Ale důležité budou mistrovské zápasy. Tam se teprve ukáže, jak na tom jsme,“ uvědomoval si Horejš.

Do startu nového ročníku FNL zbývají dva týdny. Prvním soupeřem bude žižkovská Viktorka. Termín je stanovený na poslední červencovou neděli od 17 hodin – Dynamo se vrací k hracím dnům v neděli. „Od následujícího týdne najedeme na tréninkový cyklus, který je obvyklý v sezoně. Čeká nás první soutěžní zápas, kterým bude pohár ve Velvarech. Nechceme nic podcenit, naším cílem je postup. Potom už bude na řadě první ligové kolo. Těšíme se a doufám, že to zvládneme,“ vyjádřil naději.

Kádr Dynama je v podstatě poskládaný. Výjimkou zůstává příchod zkušeného záložníka Petra Javorka (na snmíku) z konkurenčního jihočeského klubu FC MAS Táborsko. „Chtěl bych, aby se to dotáhlo. Dobře víme, že hra s Petrem Javorkem v sestavě vypadá úplně jinak. Je to fotbalista, o něhož stojíme. Chceme, aby tady byl. On zde také chce být. Znamenal by pro nás velkou posilu. Věřím, že se to stihne doladit do startu 2. ligy,“ uzavřel David Horejš.

Napsal(a) Ladislav Lhota