Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo uhrálo s mistrovskou Slavií bezbrankovou remízu

 
středa, 28. června 2017, 19:59

Velmi cennou remízu uhrálo ve třetím přípravném zápase Dynamo České Budějovice. V dalším zápase se Jihočeši utkají s FC Viktoria Plzeň.

První poločas dokázalo Dynamo s českým mistrem odehrát poměrně vyrovnaně. Slavia měla sice mírnou územní převahu, do vyložených, natož gólových šancí se ale nedostala. V 9. minutě kopal favorit roh, který Jihočeši ubránili. Další šanci pak diváci viděli na druhé straně o deset minut později. Budějcký útočník Mashike nejprve obešel obránce a poté pálil nebezpečně na vzdálenější tyč. Bohužel pro Dynamo ale balon skončil těsně vedle.

Zhruba po 30 minutách hry se museli ukázat i brankáři. Nejprve Staněk v pohodě lapil pokus Mingazova, na druhé straně proti tvrdé ráně Wermkeho musel zasahovat debutující Laštůvka. Závěr poločasu nabídl ještě po jednom náznaku šance na každé straně, leč bez finální přihrávky. Slavia do druhé půle nasadila šest nových hráčů, Dynamo vystřídalo kompletní jedenáctku.

Ve druhém poločase jako první zahrozil Čavoš, který pořádně prověřil výborného Kováře. Po hodině hry zahrozil van Buren. Jeho tvrdý pokus zpoza vápna orazítkoval horní tyč. Slavia pak zatlačila Jihočechy a měla více ze hry. Gól ale nedala ani po rohu a ani po centru Frydrycha. V 75. minutě se znovu rozeznělo budějcké břevno. Orazítkoval ho krásnou střelou Musa.

Ani závěr zápasu gól nepřinesl. Vejval ze Slavie nejprve v dobré šanci podklouzl, na druhé straně nedokázali Jihočeši zakončit dobrou přihrávku Poučka. Dynamo si tak ve třetím zápase přípravy na sezonu 2017/2018 připsalo cennou remízu s mistrem české nejvyšší soutěže. V dalším zápase Budějce hrají příští týden s vicemistrem z Plzně.

SK Slavia Praha – SK Dynamo České Budějovice 0:0

Rozhodčí: Orel – Blažej, Arnošt. ŽK: 0:1. Diváků: 1500.

Slavia Praha: Laštůvka – Bořil, Bílek, Frydrych, Flo – Rotaň – Tecl, Hušbauer, Trubač, Mingazov – Škoda Náhradníci: Musa, Jugas, Alvir, van Buren, Bucha, Ščuk, Kingue, Vejvar, Kovář.

Dynamo ČB, 1. poločas: Staněk – Loduha, Kladrubský, Jáša, Funda – Wermke, Benát, Motal, Pešek – Táborský, Mashike. 2. poločas: Křížek - Řehoř, Novák, Havel, Vaněk - Řezáč, Čavoš, Hála, Moravec - Kadula, Pouček.

 
 
Napsal(a) Michal Heřman/Budějcká Drbna | Foto Jan Škrle