Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Střelec v derby Antonín Presl: Pro mě je priorita zůstat zdravý

 
úterý, 16. května 2017, 14:34

Ofenzivní záložník FC MAS Táborsko Antonín Presl má smůlu na zranění. Většinu jarní části Fortuna národní ligy nehrál. Teď už je zase zpátky. Navíc střílí i branky. Tou poslední a velmi důležitou vyrovnal nedělní derby na Střeleckém ostrově s českobudějovickým Dynamem na 1:1.

Gratuluji ke gólu na 1:1 v 90. minutě. Nepochybuji o velké radosti, ta je logická, ale má ten gól pro vás osobní význam? Dlouho jste nehrál.
„Gól v poslední minutě, který týmu přinese bod, je samozřejmě důležitý. Měl jsem radost, ale ještě větší radost jsem měl z toho, že jsem pomohl týmu a společně jsme to oslavili.

Naskočil jste už do zápasu s Prostějovem a teď na půl hodiny s Dynamem. Jak si návrat do druholigových zápasů užíváte?
Jsem moc rád, že mi trenér zase začíná věřit. Můj zdravotní stav se docela zlepšil a jsem rád za každou chvilku na hřišti.

V derby jste šel posílit ofenzivu a začal jste zadáky Dynama provětrávat. Cítil jste, že by vyrovnání mohlo přijít?
Konec konců jste měl před gólem minimálně ještě jednu příležitost. Trenér mi už ráno na zápase béčka říkal, že mám dát gól, až tam půjdu. Když jsem střídal, tak mi říkal, že mám svádět osobní souboje a hrát na ofsajdové linii. Myslím si, že jsme si ve druhém poločase vytvořili tlak. Měl jsem dvě šance ještě před gólem, ale možná se projevila moje nerozehranost a řešil jsem to zbrkle.

A ten gól? Měl jste čas přemýšlet o zakončení? Co rozhodlo, že vaše rána skončila za zády brankáře Křížka?
Jediné, nad čím jsem přemýšlel, bylo to, že musím trefit bránu. Byl to docela těžký kop, ale trénuju tyhle kopy s Lukášem Kalvachem, tak mi to pomohlo. Derby bylo jiskřivé, nechyběly emoce. Máte takové zápasy rád? „Neřekl bych, že to bylo extra emotivní. Byl to zápas jako každý jiný. Je ale hezké si zahrát na tak pěkném stadionu. Já už teď mám radost ze všech zápasů.

Poslední dva zápasy v domácím prostředí Vlašimí a Viktorkou Žižkov si tým může vychutnat, zahrát si hezký fotbal a ještě vylepšit postavení v tabulce, co říkáte? Jak to vidíte?
Poslední dva zápasy budeme chtít vyhrát. Ale hlavně budeme chtít hrát útočný fotbal, který se bude líbit. Pro některé z nás to možná budou poslední zápasy v Táborsku, tak se budeme chtít rozloučit vítězně.

Závěrečná shrnující otázka: nakolik vás gól proti Dynamu povzbudil?
Gól mě samozřejmě těší moc, ale pro mě je priorita zůstat zdravý a pomáhat svému týmu.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle