Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Prostějov odjel ze Soukeníku se třemi góly

 
čtvrtek, 11. května 2017, 17:07

Po třech prohrách v řadě potřeboval FC MAS Táborsko doma ve středečním kole Fortuna národní ligy proti poslednímu Prostějovu vyhrát a tento cíl splnil. Po závěrečném hvizdu rozhodčího byl výsledek 3:0.

Táborsko si do tabulky připsalo devátou výhru v sezoně a v posledních třech kolech, kdy dvakrát hraje doma, potřebuje v teoretickém boji o záchranu získat jeden bod. Na předposlední Vítkovice Jihočeši mají náskok devíti bodů.

Utkání s Prostějovem bylo galapředstavením ofenzivního záložníka Adnana Džafiče, který vstřelil soupeři tři branky, z toho jednu z pokutového kopu, kdy porušil známé pravidlo, že faulovaný hráč „desítku“ nezahrává. Adnan se exekuce ujal a uspěl. Bosenský hráč má na svém kontě už 11 zásahů. V příštím kole čeká na Táborsko derby s regionálním rivalem SK Dynamo České Budějovice. Střetnutí je v plánu v neděli 14. května od 17 hodin na Střeleckém ostrově v jihočeské metropoli.

Hodnocení trenéra FCT Romana Nádvorníka: „Jsme rádi, že jsme domácí zápas s Prostějovem bez potíží zvládli. V utkání jsme byli lepším týmem a nebýt našich nepřesností už do desáté minuty jsme mohli vstřelit tři góly. Šancí jsme měli v celém utkání skutečně hodně a nakonec jsme využili tři. Díky tomuto vítězství jsme se dostali na sedmé místo tabulky (Žižkovu budou totiž z rozhodnutí FAČR odečteny tři body, pozn. autora), kde jsme dosud nebyli. Džafičův hattrick? Samozřejmě víme, že Adnan je střelec. Co měl, to proměnil. Směrem dopředu hrál velmi dobře.“

FC MAS Táborsko - 1. SK Prostějov 3:0 (1:0)

Branky: 11., 61. (p) a 85. Džafić. Rozhodčí: Mikyska - Boček, Horák ŽK: 16. Nešický, 68. Mršić, 83. Zavadil, 90.+1 Navrátil - 15. Hýbl, 36. Alaverdašvili, 77. Fládr, 89. Sus. Diváci: 414.

FC MAS Táborsko: Toma – Zavadil, Navrátil, Hanzlík, Toml – Kučera – Džafić (85. Klusák), Nešický, Javorek, Mršić (68. Presl) – Musiol (58. Dordević). Trenér: Nádvorník.

1.SK Prostějov: Halouska - Hirsch, Malý, Rus, Hýbl - Machynek, Sus, Skwarczek (83. Sečkář), Alaverdašvili - Hladík (46. Fládr), Píchal (77. Zapletal). Trenér: Weisser.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Daniel Pekař