Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo prohrálo v Opavě a kleslo na páté místo

 
neděle, 23. dubna 2017, 22:10

Fotbalisté SK Dynamo České Budějovice prohráli na hřišti třetí Opavy 1:2 a klesli ze čtvrté příčky na pátou. První gól inkasovali z penalty na začátku druhé půle.

První poločas nabídl několik zajímavých šancí a pro diváky líbivých akcí. Ve 12. minutě zahrozili domácí po rohovém kopu. Na centr si naběhl Žídek a naštěstí pro Jihočechy hlavičkoval jen těsně vedle tyče do boční sítě. Za osm minut zahrozila Opava znovu po centru. Na balon si počkal Kuzmanovič a jeho hlavičku musel odkopávat z brankové čáry stoper Novák. Tlak Opavy pokračoval a po dalším centru pálil za další čtyři minuty Smola, kterého bleskovým zákrokem vychytal Křížek.

Hostující brankář se zapotil znovu za další dvě minuty, kdy pálil zpoza vápna Jursa. Křížek i jeho pokus dokázal vyrazit a poradil si i v následujícím souboji s Kuzmanovičem. Ve 34. minutě pak Křížek vyrážel střelu Zapalače, která mířila pod horní tyč. Přestávka přišla hostům vhod a trenér Horejš měl svým svěřencům jistě co říct. Jenže hned v první minutě druhé půle byla pro Opavu odpískaná penalta, kterou pohotově proměnil Jan Schaffartzik střelou k levé tyči – 1:0.

A byla to na dlouhou dobu poslední vyložená šance zápasu. Na nepříznivý stav reagovali hosté střídáním. V 70. minutě se dostal na hřiště ofenzivní hráč z Pobřeží slonoviny Germain Kouadio. Ani on se ale nedokázal střelecky prosadit. Patnáct minut před koncem utkání pálil Kladrubský z velké dálky mimo. Definitivum zápasu dali domácí v 80. minutě, kdy Václav Jurečka zužitkoval přihrávku za obranu a poslal balon podél Křížka – 2:0. V poslední minutě jen snížil ranou z úhlu Petr Benát - 1:2.

Před Dynamo se na čtvrté místo dostala Vlašim, která porazila Varnsdorf.

SFC Opava – SK Dynamo České Budějovice 2:1 (0:0)

Branky: 47. Schaffartzik (pen.), 80. Jurečka - 90. Benát. Rozhodčí: Franěk – Polák, Boček. ŽK: 2:3. Diváků: 2 853.

Opava: Fendrich – Hrabina, Radić, Žídek, Helebrand – Schaffartzik – Jursa (86. Mozol), Janetzký, Zapalač (81. Puškáč) – Kuzmanovič (68. Jurečka), Smola.

Dynamo: Křížek – Klesa, Havel, Novák (54. Hála), Kladrubský – Pešek, Benát, Čavoš, Funda – Wermke (70. Kouadio), Táborský.

Napsal(a) Michal Heřman/Budějcká Drbna | Foto Jan Škrle