Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Cíl Táborska do Ostravy? Zaskočit favorita

 
pátek, 21. dubna 2017, 21:46

Jeden z kandidátů postupu do první fotbalové ligy Baník Ostrava má jihočeskou šňůru. Po čtvrteční remíze na Střeleckém ostrově s českobudějovickým Dynamem 2:2 bude v neděli 23. dubna od 17 hodin hostit na domácím Městském stadionu ve Vítkovicích FC MAS Táborsko.

Také jihočeský klub ze severu kraje s Baníkem remizoval 2:2 - loni na podzim na Soukeníku. Teď Táborsko jede na sever Moravy s tím, že favoritem duelu je Baník. Dynamo nebo před tím Pardubice ale ukázaly, že se s Ostravou dá hrát. Podle trenéra FCT Romana Nádvorníka se to ukáže až po samotném utkání. „Oba poslední zápasy Baníku jsem samozřejmě viděl. Připravil jsem pro náš tým taktiku. Uvidíme, jak se jí podaří přenést na hřiště,“ uvedl Roman Nádvorník. Ten už bude mít k dispozici jednoho z nejlepších střelců soutěže Adnana Džafiće, který se vrací po karetním trestu. I ostravský web si kvalit bosenského ofenzivního záložníka všímá…

Tvůrcem hry Baníku je bývalý slávista Hrubý. Právě jeho dirigentské fotbalové vlastnosti bude třeba eliminovat. „Hra Baníku ale není postavena jen na Hrubém. Stejnou kvalitu jako Hrubý má třeba Nerad. Nesmíme zapomenout na defenzivního záložníka Hlinku, což je bývalý slovenský reprezentant. Síla kádru Baníku je velká,“ poznamenal Roman Nádvorník.

Jeho svěřenci se na zápas těší, uskuteční se jistě před bouřlivou kulisou, kterou vytváří zhruba šest tisícovek diváků. „My se na Baník pečlivě připravujeme. Respektujeme jeho kvality, ale stejně jako se nám to podařilo doma proti Olomouci, chceme se pokusit favorita zaskočit,“ přemýšlí trenér FCT.

Zápas vyhlíží se zaujetím také gólman a opora Táborska Michal Toma (na snímku). „Já jsem proti Baníku na jeho stadionu ještě nikdy nehrál. Jsem na to zvědavý kvůli jeho fanouškům. Dlouho jsem nezažil atmosféru, jakou tam dokážou udělat. Tak doufám, že jich přijde co nejvíce. (úsměv) Také věřím, že předvedeme slušný výkon, na který budeme moci vzpomínat, to znamená, že bychom mohli nějaký bod přivézt. Proč Baník nepřekvapit?“ sdělil Michal Toma.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle