Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo zabralo a vyhrálo ve Frýdku-Místku. V tabulce je čtvrté

 
sobota, 15. dubna 2017, 22:19

Po dvaadvacátém kole Fortuna národní ligy mají hráči SK Dynamo České Budějovice 37 bodů a jsou čtvrtí. Postavení v tabulce si Jihočeši vylepšili výhrou 2:0 na hřišti Frýdku-Místku.

Zápas začali Jihočeši aktivně a odměnou jim za to byl brzký gól. Benát a Táborský nejprve se svými akcemi ještě neuspěli, ale v 9. minutě se hosté z branky už radovali. Po chybě Berežného sprintoval do otevřené obrany Pešek, pohrál si obráncem a vypálil. Míč skončil na tyči a naštěstí pro Českobudějovické se odrazil do vracejícího se Martina Klabníka a skončil v síti – 0:1.

Frýdek-Místek mohl srovnat za 10 minut po střele Šumského. Proti byl pozorný Křížek a dorážku vůbec nezvládl Slaninka, který z dobré pozice přestřelil. V dalším průběhu prvního poločasu už diváci žádnou další vyloženou šanci neviděli. Když už se do zakončení dostali Šumský nebo Švrček, Křížek neměl proti jejich střelám příliš práce. Do kabin tak odcházeli spokojenější hosté.

Hráčům Dynama se povedl vstup i do druhého poločasu. Gól dali již po sedmi minutách hry, kdy svou střelu z 20 metrů poslal od břevna do branky Patrik Čavoš – 0:2. A za další čtyři minuty to mohlo být o tři branky. Pešek v další šanci pálil pravačkou zpoza vápna metr od šibenice. Jihočeši dokázali kontrolovat hru nebo hrozili z protiútoků. Jeden z nich nevyžil v 62. minutě Táborský.

V domácím dresu zkusil štěstí v 73. minutě Šumský. Jeho dalekonosný pokus byl hodně nepřesný. Frýdek-Místek pak měl v samém závěru ještě několik náznaků šancí, všechny ale dokázala pozorná obrana Dynama zastavit. Až v samém závěru pomohlo ještě hostům branková konstrukce.

Fotbalisté Českých Budějovic poprvé na jaře vyhráli a v tabulce se vrátili na čtvrté místo. V dalším kole hostí Jihočeši ve čtvrtek ve šlágru kola Baník Ostrava.

MFK Frýdek-Místek – SK Dynamo České Budějovice 0:2 (0:1)

Branky: 9. Klabník (vlastní), 52. Čavoš. Rozhodčí: Klíma – Vít, Dresler. ŽK: 3:2. Diváků: 758.

Frýdek: Prepsl – Švrček, Klabník, Literák, Berežný (64. Spasojević) – Byrtus (41. Mugove), Slaninka, Šumský, Ilko – Nworah (46. Fukala), Ševčík.

SK Dynamo: Křížek – Novák, Šourek, Funda, Čavoš – Klesa, Kladrubský, Benát (90. Hála), Wermke (68. Vopat) – Táborský (89. Matějka), Pešek.

Napsal(a) Michal Heřman/Budějcká Drbna | Foto Miloslav Kusbach