Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Liberec potvrdil roli favorita. Táborsko porazil 3:1

středa, 1. března 2017, 19:48

Osmifinále MOL Cupu mezi domácím Táborskem a Libercem se mohlo napodruhé už odehrát. Severočeši žádné pohárové překvapení nedopustili a i bez Baroše a Latky si zaslouženě vybojovali postup do čtvrtfinále.

Favorizovaný Liberec přešel po Písku i přes Táborsko. „Každé pohárové utkání je těžké, o čemž se i v téhle sezoně přesvědčila celá řada špičkových týmů. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli, protože Táborsko patří dlouhodobě mezi nejkvalitnější celky druhé ligy. Když pominu takový výpadek ze začátku druhého poločasu, jsem docela spokojen i s odvedeným výkonem. Žádný zápas s druholigovým týmem není snadný a jsem rád, že jsme ho docela s přehledem zvládli,“ prohlásil po zápase na klubovém webu hostující kouč Jindřich Trpišovský.

Severočeši měli od začátku optickou převahu, kterou korunovali po faulu kapitána Navrátila na Graiciara v 17. minutě vedoucím gólem z pokutového kopu. Miloš Bosančič přesnou ranou nedal Tomovi šanci zasáhnout.

Táborští poprvé ohrozili libereckou svatyni po půl hodině. Kučerovu střelu Hladký nezpacifikoval a po srážce s dorážejícím Javorkem viděl domácí hráč žlutou kartu. Skóre se měnilo za chvilku na druhé straně. Po pohledné Graiciarově akci zakončoval přesně Jan Mikula. V poslední minutě první půle využilo Táborsko nepozornost hostující obrany a hlavičkou útočníka Tomáše Mrázka snížilo.

Domácí vycítili příležitost a šest minut po obrátce měl na noze vyrovnání Džafič. Šikovně se uvolnil a křižnou střelou minul jen o kousek. Čtvrt hodiny před koncem přišlo definitivní rozhodnutí. Potočného dělovku ještě Toma skvěle vyrazil na roh, Bartošákův centr si ale nešťastně Toml srazil do vlastní sítě. Hosty dvougólový náskok uklidnil, kontrolovali hru a závěr střetnutí si zkušeně pohlídali.

FC MAS Táborsko – FC Slovan Liberec 1:3 (1:2)

Branky: 45. Mrázek - 19. Bosančič (pen.), 35. Mikula, 77. Toml (vlastní). Rozhodčí: Machálek - Caletka, Hájek. ŽK: 30. Javorek, 50. Klusák - 23. Mikula. Diváků: 200.

Táborsko: Toma - Landovský, Navrátil, Toml, Klusák - Kalvach - Džafič (66. Mršič), Javorek (66. Nešický), Souček, Kučera - Mrázek (74. Musiol). Trenér Roman Nádvorník.

Liberec: Hladký - Mikula, Kúdela, Kouřil, Bartošák - Bosančič (67. Potočný), Obročník - Ekpai, Ševčík (83. Breite), Vůch (57. Šulc) - Graiciar. Trenér Jindřich Trpišovský.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle