Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Forma Táborska stoupá, porazilo silný Žižkov

 
neděle, 19. února 2017, 15:56

Vyšehradská umělka „byla svědkem“ dalšího přípravného utkání A týmu FC MAS Táborsko proti žižkovské Viktorii. V sobotu tam Jihočeši vyhráli 1:0. Jedinou branku vstřelil ve druhém poločase Javorek střelou zpoza vápna. Tu pohledně uklidil za tyč.

Jihočeši podali ve střetnutí velmi dobrý výkon, který je dva týdny před zahájením mistrovské soutěže příslibem. Táborsko totiž na jaře plánuje útok na vyšší příčky tabulky druhé ligy, kde je zatím dvanácté.

Tým FCT proti Žižkovu nehrál v té úplně nejsilnější sestavě. Kvůli nemocem či zraněním scházeli hráči Hanzlík, Presl, Navrátil a Musiol. V brance zaskočil za obvyklou jedničku Tomu Řehák, který se opět předvedl v dobrém světle.

K poslední přípravě pojede Táborsko už v pátek 24. února do Nymburku, kde se utká s celkem Varnsdorfu. Hrát by se mělo na trávě.

Hodnocení trenéra FCT Romana Nádvorníka: „Hlavně v prvním poločase jsme byli velmi aktivní, na soupeře jsme vlétli, měli jsme všechny odražené míče. Trenéři soupeře museli volat na své hráče, aby nás začali dostupovat. Připomínalo to náš projev proti Jihlavě nebo ve Vlašimi. Měli jsme hluchou desetiminutovku ve druhém poločase, ale jinak jsem s naším fotbalem velmi spokojen. Hráči podali živý výkon, bylo vidět, že z nich padá únava, hráli jsme ve velké rychlosti. Fantastický výkon ukázal Javorek, který zápas také rozhodl. Podržel nás i brankář Řehák. To, co měl vyřešit, vyřešil a i díky němu jsme neinkasovali.“

FC MAS Táborsko - FK Viktoria Žižkov 1:0 (0:0)

Branka: 79. Javorek.

Táborsko: Řehák – Landovský (35. Souček), Zavadil, Toml, Klusák – Kalvach – Džafić, Javorek, Nešický (60. Kučera), Ciku – Mrázek (60. Dorděvić).

Žižkov: Hrubeš – Hašek (46. Trýzna), Egert, Švejdík, Hurka – Urbanec, Pavlata, Krystan (46. Čapek), Engelmann – Podrazký (61. Eliáš) – Dočekal (46. Telnar).

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle