Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalisté Táborska se předvedli na bruslích. Mladí prohráli o deset gólů

 
úterý, 5. prosince 2017, 22:30

V úterním dopoledni se na zimním stadiónu v Táboře utkali druholigoví fotbalisté Táborska v tradičním hokejovém mači starších hráčů proti mladším. V zajímavém utkání prokázali mazáci lepší pohyb po ledě i pohotovější střelbu a zaslouženě zvítězili rozdílem třídy v poměru 14:4.

Už při rozcvičení létaly třísky, když Jan Peterka při pokusu o golfák zničil hokejku. Už něco pamatovala, konstatoval Honza při urychleném shánění náhradní.

Střelecky se vedlo Janu Štohanzlovi, který se trefil pětkrát, dále skórovali Jakub Navrátil čtyřikrát a David Klusák dosáhl na hattrick, všichni z mužstva „starých“. Na druhé straně se dvakrát prosadil Zbyněk Musiol.

Nelze nezmínit Martina Kučeru, který si připsal šest kanadských bodů za gólové přihrávky.

„Tak to jsem celý já, známý dobrák,“ zhodnotil své počínání na ledě Martin. Povedený duel řídil ze střídačky asistent Karel Ilčík za pomoci Matěje Mrsiće, kterému nedorazily z domova brusle a nabízené s omluvou odmítl.

V souboji gólmanů zvítězil Zdeněk Koukal (asistent trenéra), který měl výhodu pevné obrany vítězů. Naopak Michal Toma v brance „mladých“ vytvořil 72 zásahy rekord stadiónu, ovšem za děravou obranou víc dělat nemohl.

Poklidný průběh zápasu okořenila bitka mezi kapitánem Jakubem Navrátilem a mladíkem Petrem Zavadilem, která skončila těsným vítězstvím kapitána. Asi to tak muselo být, ozývalo se nedůvěřivě ze střídačky mladíků.

Průběh celého utkání pečlivě sledoval šéftrenér táborské hokejové mládeže Štěpán Kádilak, který po ukončení zajímavého klání vyhodnotil a odměnil nejlepší borce z každého týmu. Z družstva mladých to byl Zbyněk Musiol a z týmu vítězů Jan Štohanzl.

„Hlavně, že se nikomu nic nestalo, příště jim to nandáme my,“ zaznělo z hloučku poražených mladíků.

Krásná akce se vydařila po všech stránkách a taky díky táborským „hokejkám“ za zapůjčení výzbroje a odborné pomoci při oblékání zejména gólmanů.

Napsal(a) Karel Ilčík | Foto Jan Škrle