Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Polovinu sezony uzavřelo Dynamo remízou v Třinci

 
sobota, 18. listopadu 2017, 12:33

Remízou zakončili fotbalisté českobudějovického Dynama první polovinu sezony. V dalekém Třinci hráli v 15. kole Horejšovi svěřenci nerozhodně 1:1. Branky padaly až ve druhé půli. Hosty poslal v 63. minutě do vedení Elvis Mashike, o tři minuty později však zajistil dělbu bodů Kateřiňák. Podzim uzavřou černobílí doma s Vlašimí.

Českobudějovičtí vyrukovali na překvapení soutěže s kapitánem Kladrubským ve středu obrany, na jejím levém kraji se představil Lukáš Pouček. Na třinecké poměry rekordní návštěva patnácti set diváků sledovala od úvodu hodně opatrné střetnutí. Hrálo se převážně mezi oběma šestnáctkami, na velké šance se dlouho čekalo.

Z hráčů v černobílém to dvakrát ze střední vzdálenosti zkoušel Ivo Táborský, branku však ani jednou netrefil. Na domácí straně musel být Jindřich Staněk v brance Dynama v pozoru hlavně při standardních situacích. Jednu z nich rozehrával Šumbera a balon nebezpečně propadl hostujícím vápnem až do rukavic strážce českobudějovické svatyně.

Pouze centimetry dělily svěřence Davida Horejše od toho, aby šli ve 26. minutě do vedení. Krásná rychlá akce po ose Táborský – Pešek doputovala až ke zcela volnému Patriku Čavošovi, jenž ale sám před Palečkem nastřelil jen tyčku. Hned z protiútoku se o zlomení bezbrankového skóre pokoušeli i Třinečtí, dobře rozvíjející se akci ale domácí lehce zbrzdili a následná střela Šumbery byla sražena. Poslední minuty prvního poločasu se odehráli na třinecké polovině, Dynamo tlačilo, ale do vážného ohrožení Palečka se nedostalo.

Hned zkraje druhého dějství se uvolnil aktivní Šumbera, stříleným centrem oslovil Ižvolta, který ale branku netrefil. Pak se tempo hry opět uklidnilo a o čelo se sváděla především taktická bitva. Vše se změnilo v 63. minutě, kdy Petr Javorek skvělým centrem nalezl na zadní tyči volného Elvise Mashikeho, jenž míč pohodlně poslal do sítě. Vedení však Jihočechům vydrželo jen tři minutky. To se totiž do míče za vápnem opřel Jiří Kateřiňák a přesnou střelou k tyči vrátil skóre do nerozhodného stavu.

Povzbuzení Slezané lačnili po vedoucím gólu, českobudějovická obrana ale odolala. Oba celky ještě v závěru vystrkovaly růžky, ani jeden z nich však hlavně nechtěl prohrát. Rozhodnout mohl Jakub Pešek, který se šest minut před koncem ocitl sám za domácí obranou, nejprve jej skvěle vychytal brankář Paleček a z dorážky orazítkoval Pešek jen břevno. Ve střehu musel být i Jindřich Staněk, jenž vytáhl ránu Dediče na roh. I proto duel dospěl k remíze 1:1. Podzim uzavře Horejšův tým za týden v sobotu doma proti Vlašimi.


FK Fotbal Třinec – SK Dynamo ČB 1:1 (0:0)

Góly: 66. Kateřiňák – 63. Mashike Sukisa. Rozhodčí: Berka – Kříž, Fišer. ŽK: 2:1 (Ižvolt, Šumbera – Řezáč). Diváků: 1577.

Třinec: Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín – Ižvolt (90+2. Hošek), R. Vaněk I., Kateřiňák, Šumbera – Juřena (78. Dedič). Trenér Jiří Neček.

Dynamo: Staněk – Řezáč, Kladrubský, P. Novák, Pouček – Wermke, Javorek, Čavoš, Pešek – Mashike Sukisa (90. Kadula), Táborský. Trenér David Horejš.

Napsal(a) Pavel Kortus ml/SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle