Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko přivezlo ze Žižkova tři body

 
neděle, 5. listopadu 2017, 22:01

První venkovní vítězství v aktuálním ročníku FNL slaví mužstvo FC MAS Táborsko. V neděli dopoledne zvítězilo v Praze na Žižkově brankami. Nešického a Mrsiće. Jihočeši alespoň částečně prolomili střeleckou smůlu. Je nutné podotknout, že branek mohli opět vstřelit mnohem více, řadu šancí nevyužili.

Hosté šli do vedení už v 10. minutě. Nešický se opřel do balonu zhruba z pětadvaceti metrů, míč narazil od tyče do těla gólmana Hrubeše a skončil v síti. Už první poločas měl pro Táborsko skončit výraznějším výsledkem, ale méně úspěšná byla Štohanzlova rybička ze slibné pozice, pak šel sám na bránu Blecha, ale zakončil slabě.

Na druhou pojistku si Táborsko muselo počkat až do úvodu druhého poločasu, kdy se k míči po rohovém kopu dostal Mrsić a z rohu velkého vápna se trefil na zadní tyč. Táborsko se díky vítězství dostalo na 18 bodů, v poslední době se mu herně i výsledkově daří a začíná stoupat tabulkou.

Hodnocení trenéra FCT Romana Nádvorníka: „Čekali jsme těžký zápas. Proto jsme hráli velmi zodpovědně směrem dozadu a spoléhali jsme na protiútoky. Chtěli jsme se dostávat za žižkovskou obranu, která je trochu pomalejší. To se nám dařilo a v prvním poločase jsme si vypracovali tři stoprocentní gólové příležitosti. Kdyby to bylo po půli 0:3, bylo by po zápase. Naštěstí jsme po přestávce přidali druhý krásný gól a zbytek utkání jsme měli pod kontrolou. Musím hráčům poděkovat za obrannou činnost, soupeře jsme nepustili do žádné gólové šance. Hráli jsme velmi disciplinovaně a směrem dopředu jsme byli nebezpeční. Vítězství je pro nás důležité, vyhrály Ústí i Varnsdorf a my jsme se potřebovali odtáhnout od spodku tabulky. Přeskočili jsme Žižkov, Sokolov i Vlašim. Máme teď 18 bodů a na podzim před sebou ještě dva zápasy.“


FK Viktoria Žižkov – FC MAS Táborsko 0:2 (0:1)

Branky: 10. Nešický, 50. Mrsič. Rozhodčí: Vojkovský – Ratajová, Šimáček. ŽK: Čermák – Navrátil. Diváci: 921.

Žižkov: Hrubeš – Šandera, Toml, Mareš, Hašek – Kodeš, Čermák (84. Hurka) – Bazal, Volek (65. Galuška), Engelmann – Jelínek (75. Pardubský). Trenér Bohuslav Pilný.

Táborsko: Toma – Prošek, Hell, Navrátil, Klusák – Kučera – Mrsić (80. Kopřiva), Nešický, Štohanzl, Blecha (67. Souček) – Musiol (90. Essomba). Trenér Roman Nádvorník.



 
 
Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Karolína Kabíčková